Det var dukat för fest och det var Tyresö FF som slagit på stort genom att bjuda in sponsorer och ungdomar att mingla med spelare och ledare från deras omåttligt populära damlag.

Det kändes att det var något speciellt i luften redan när Jessica Palmborg i vanlig ordning sände live på Facebook från omklädningsrummet. Det var ingen tryckt stämning, som det ibland kan vara när det är hemmapremiär. Det var glädje, avslappnat och hade det varit möjligt att ta en tugga självförtroende så tror jag många hade valt det.

Det var också bra med publik i kylan, för ska man klaga så var det väldigt kallt på Vallen denna lördag. Vinden slog hårt i ansiktet på både spelare och åskådare, något som inte påverkade spelet nämnvärt.

Hemmalaget startade piggt och försökte gå på knock tidigt i matchen. Madelaine Edlund hade vaknat ur vinterdvalan och såg piggare ut än någonsin. Redan efter 8 minuter beslutade sig hon för att springa ifrån hela Nyköpingsförsvaret på egen hand, ett tilltag som tyvärr stoppades av Sabina Robertsson i sörmlänningarnas mål.

Gästerna var på intet sätt ofarliga och det var en väldigt jämn match inledningsvis, och hade inte Jennifer Bakai i Tyresömålet varit så pass vaken hade det inte varit orättvist om de tagit ledningen i den 13 minuten när Ellen Cederin kom fri. Ett rådigt ingripande och matchen var ännu mållös.

Kallduschen kom i 24:e minuten när Emilia Larsson kliniskt, satte en frispark från höger invid Bakais vänstra stolpe. Nu var det uppförsbacke för hemmalaget och hela premiärfesten var på väg att totalhaverera.

Men att förlora en hemmapremiär inför storpublik (250 åskådare) var något som Tyresö inte var ett dugg intresserade av. När jakten började så gick de direkt på halspulsådern. De gick in för att ta sitt byte och på ett hårt och brutalt sätt, och då syftar jag på den fart och intensitet som hemmalaget visade. Högerkanten med Sofie Thörnqvist och Josefine Lindberg plöjdes oavbrutet upp i anfall efter anfall.

Redan fem minuter efter Nyköpings ledningsmål, fick Frida Thilén på ett bra skott skott som Robertsson inte kunde hålla och Madelaine Edlund var påpassligt framme och slog in kvitteringen. TFF tog nu över matchen helt och hållet. Edlund visade gång på gång vilken tillgång hon kommer att bli för Tyresö under året, med sin snabbhet och sin bollsäkerhet gjorde hon livet surt för motståndarna. Ögonblicket när hon till höger i straffområdet stannar upp, flyttar bollen ett snäpp så den första försvararen inte når den, för att sedan flytta den tretton centimeter i den andra riktningen för att nästa försvarare ska springa förbi var ren och skär Nacka Skoglundklass. Därefter så rullade hon snyggt bollen snett inåt mitten där Sofie Thörnqvist fick på ett kanonskott som på ett mirakulöst sätt räddades av Robertsson.

Minuten senare så görs Lawlaw Nazeri ner i straffområdet, efter en hörna. Nazeri ansåg det som sin plikt att själv ta straffen och sätta hemmalaget i förarsätet inför den andra halvleken.

Andra halvleken fortsatte på samma sätt som den första slutade, Jennifer Bakai i hemmamålet hade utan problem kunnat gått och satt sig på fiket under vissa delar av halvleken så stor var Tyresös dominans. Fortfarande med högerkanten som sitt vassaste vapen. Det skulle vara intressant att någon gång mäta Josefine Lindbergs lungkapacitet, för det kan inte skilja mycket på hennes och Charlotte Kalla.

Det var dock från vänsterkanten som målen kom och då givetvis från Lawlaw Nazeri. Sofie Thörnqvist, som opererade över allt större ytor, snurrade upp två Nyköpingsförsvarare och serverade Nazeri bollen i straffområdet och 3-1 var ett faktum.

20 minuter före full tid så fastställde Linn Österholm slutresultatet till 4-1 efter hårt arbete. ”Öster” som haft tre riktigt hårda nickar räddade på mållinjen tidigare under andra halvlek, förtjänade verkligen att få sätta pricken över i:et i den här matchen.

–       Det kändes som om ni var rejält mycket bättre än Nyköping idag?

–       Ja när de tryckte ner varandra och gnällde så lyfte vi upp varandra och peppade och peppade och det är så vi vinner matcher. SägerNazeri efter matchen.

–       Vad sa ni i pausen?

–       Carro (Sjöblom) förklarade att vi måste gå in mer på kroppen om vi ska vinna såna här matcher och sedan så peppade vi varandra ännu mer. Avslutar den lyckliga tvåmålskytten.

Caroline Sjöblom, tränare i Tyresö var inne på samma linje.

–       Vi pratade om att våra centrala mittfältare måste våga söka boll och måste vara mera spelbara och inte bara trycka upp deras backlinje. Sedan så spelade Nyköping med väldigt låg press och det var vi inte riktigt beredda på, så våra mittbackar var nästan lite chockade över att ha så mycket boll.

–       Er högerkant var väldigt dominant?

–       Ja vi har ju den starka ytterbacken Josefine Lindberg som alltid är redo att gå i offensiva löpningar och Sofie Thörnqvist som var otroligt bra idag. Jag kan nästan tycka att segern var i underkant. Avslutar Sjöblom.

Nästa match på programmet för Tyresö är nästa lördag hemma mot Boo FF.