Sju segrar, sju förluster och ett kryss är Tyresö Handbollsdamers facit so far denna säsong. Laget befinner sig i mitten på tabellen med tio poäng upp till kval och fem ned till det negativa kvalet.

Lördagens match mot serieledande Boden blev en härlig uppvisning i kamp, vilja och jävlar anamma. Förhandssnacket handlade om att neutralisera de båda storskyttarna Moa Nilsson och Lisa Hansson. Något som inte lyckades speciellt bra då de sammantaget gjorde 16 mål.

Detta spelade dock mindre roll för slutresultatet. Lagen följdes åt i målprotokollet de första tio minuterna innan hemmalaget kunde gå ifrån till mer än en enmålsledning. Efter att Boden drabbats av två raka utvisningar (Moa Nilsson och Yasmin Domonji) gick man från 7-6 till 11-8 för att därefter pendla mellan två eller tre målsöverläge, till i slutet på halvleken då Boden gick ikapp till 13-12.

Därefter steg Cassandra Värja in i matchen på riktigt. Efter att ha gjort ett mål i den första halvleken, och det på straff, fick hon rejält med utrymme att stretcha kastarmen i den andra halvleken. Den 18-åriga vänstersexan fullständigt exploderade och sopade in, inte mindre än åtta bollar i den andra halvleken. Även Olivia Svalstedt hade sparat på krutet till den andra halvleken och satte fem av sina sex mål där.

Tro inte att det blev en lättköpt seger. Trots ledning så var Boden hela tiden med i matchen och pressade hemmalaget febrilt. Fyra, fem mål är ju som bekant inte mycket i handboll. När Danijela Lidsheim-Marjasin satt 26-20 med åtta minuter kvar på matchuret kunde dock hemmapubliken känna ett visst lugn.

Slutresultatet skrevs till 30-28 där gästerna fick ett par tröstmål de sista minuterna av matchen.

Om det sena uppvaknandet säger Cassandra Värja så här:

– I första halvlek kom jag inte in i matchen. Laget gjorde däremot en stark insats, så vi gick till pausvila med ledning ändå. I den andra halvleken lossnade målskyttet då jag fick inleda med ett par snabba mål och sedan flöt det bara på.

– Idag skapade vi hela tiden bra lägen och fick med oss några straffar som också bidrog till målsiffran.

Även herrlaget tog en viktig seger i Karlskrona när man besegrade IFK Karlskrona med tre bollar. I den hyperjämna Herrallsvenskan skiljer det endast fem poäng mellan femteplacerade Drott och HK Torslanda som innehar den sista kvalplatsen. Rimbo och AIK får anses som avhängda.Främsta målskyttar för Tyresö var Lukas Rylander och Sebbe Fagerdahl som båda gjorde sju mål var.