Efter att ha bränt sina chanser i den sista och avgörande seriematchen där man föll med 2-0 mot Norsborg, blir ändå Tyresö United uppflyttade till Division 4.

Tack vare att Reymersholm klarade nytt kontrakt så blev Älvsjö AIK det enda stockholmslaget att bli degraderade i Division 3, vilket gav United en extra plats i Division 4. United toppade serien under merparten av säsongen men tappade den i den sista matchen för säsongen. 

– Det känns rättvist, säger Estefan Gamboa, spelare och medgrundare av laget. Vi förtjänade att gå upp så det här kom som en befrielse.

Klubben bildades för fyra år sedan och har på rekordfart tagit sig upp till fyran. Samtidigt så behöver man nu förbereda sig för ett mycket tyngre spelprogram. De två åren som besudlats av coronaepedemin har inneburit enkelserier och ytterst få tävlingsmatcher. Klubben behöver nu bredda sin trupp för att inte Division 4 äventyret ska bli ettårigt. Något som Gamboa berättar, redan har startat.

Då serieläggningen inte är klar så vet man i nuläget inte vilken serie som klubben hamnar i, men visst vore det roligt med derbyn mot Älta IF nästa säsong..

Tyresö Nyheter skickar ett stort grattis för det fina arbete som föreningen gjort under den korta tid som den varit aktiv och hoppas på en spännande säsong 2022.

Niklas Wennergren

Foto: TN |

Dela