Polisen får inte tillräckligt med resurser för en polisstation i Tyresö. Det är budskapet i den lokala namninsamling som startade i våras och som hittills samlat in närmare tusen namnunderskrifter för en polisstation i Tyresö. Bakom namninsamlingen står Socialdemokraterna i Tyresö som kräver åtgärder.

– Det absolut bästa skulle vara om Tyresö fick en egen polisstation och att den polisiära närvaron ökade. Polisen ska inte bara vara någon som kommer när det hänt något. Vi behöver poliser som kan områdena och känner oss som bor här, säger kommunstyrelsens ordförande Anita Mattsson (S).
 
Hon träffar många som saknar den gamla organisationen med lokala kommunpoliser arbetade relationsbyggande och kunde Tyresö. Idag ingår Tyresö i polisområde syd som är ett av de största polisområdena och täcker 10 kommuner. Det innebär i praktiken att Tyresö slåss om samma resurser som till exempel Södertälje och Botkyrka. Därtill ingår Tyresö i lokalpolisområde Nacka som har sin polisstation i Nacka strand.
 
– Effekten blir att vi å ena sidan prioriteras bort för mer akuta insatser, å andra sidan också ligger ganska långt bort från där polisen utgår, fortsätter Mattsson (S) Tanken är att namnunderskrifterna ska lämnas till justitieminister Gunnar Strömmer (M) för att kunna påverka regeringen att prioritera tryggheten i Tyresö. I dagsläget har närmare tusen personer skrivit på namninsamlingen.

Foto: TN Tyresö Nyheter | Anita Mattsson (S), kommunstyrelsens ordförande.

Dela