Barn och unga från förskoleåldern upp till årskurs 9 har genom konst fått uttrycka sin vision av vad hemma och Tyresö är för dem. Konstverken visades runt om i Tyresö under maj månad.

Utställningen invigdes av initiativtagaren Johanna Ramstedt, bildlärare på Kumla skola och Klara Watmani, ordförande i barn- och utbildningsnämnden (S).

– Jag har under mina besök ute i verksamheterna fått tjuvkika lite på de alster som presenteras runt om i kommunen. Jag har fått ta del av det gedigna arbete som ligger bakom det vi ser här idag, säger Klara Watmani.

Skattjakt Årets utställning blir i form av ARTcaching – en skattjakt på konst runt hela Tyresö. Konsten sätts upp i områden nära centrum eller verksamheten som skapat konstverket. I utställningen skildras tankar, känslor, reflektioner, minnen och drömmar genom målningar, skulpturer och återbruk.

– Det är en fantastisk bedrift att vi tillsammans kan, för andra året i rad, genomföra en kommungemensam konstutställning på detta sätt. Det är stort av alla barn och elever som deltagit med sina känslor och sin konst, säger Klara Watmani.

Foto: TN TN | Klara Watmani (S) i samtal med initiativtagare Johanna Ramstedt

Dela