Ibland talar man om bottennapp inom idrotten. Det är när det går riktigt, riktigt dåligt. Vad som är värre än det är jag osäker på, men Tyresös första halvlek mot Varberg borde ha ett namn, för det kändes lite som att fiska i Marianergraven det är helt klart.

De första tio följdes lagen åt men sedan började gästerna att växla upp. 5-6 blev 5-10 på fyra minuter. Tyresö slet för att få in bollen medan hallänningarna mer eller mindre gjorde mål på varje anfall. Endast tack vare Alexander Holms 100%-iga straffskytte att man på något sätt var kvar i matchen vid halvtidsvilan, med sex bollar upp.

När man tänkte att det inte kunde bli värre så blev det kunde det Faktiskt det. Innan fem minuter var gångna hade Varberg tio måls försprång. Vi ska inte glömma bort att Varberg är ett mycket kompetent lag. Är inte skärpan på topp och bollarna tenderar att gå lite stolpe ut så kan det dra i väg. Vi ska dock hedra hemmalaget som aldrig slutade att försöka och gav allt till slutsignalen ljöd.

En som slet hårdast under matchen var Martin Brandt, mittsexa i Tyresö sa så här till Tyresö Nyheter efter matchen.

–  Vi började inte så bra. Tappar till en stor ledning snabbt. Tvingas till två time outer. Då är det jobbigt att komma tillbaka när man ligger under så pass stort i halvlek.

Man trodde att det inte kunde bli värre i den andra men det blev det…

–   Visst dem drar i väg ytterligare, men vi möter ett väldigt duktigt lag. Dom gör en bra match. Vi gör en lite sämre, men jag tycker ändå att vi repade oss i andra och spelade bättre handboll. Tyvärr knappade vi aldrig in utan de drygade i stället ut ledningen.

Är Varberg rent av ett lag för Handbollsligan?

–  Jag skulle säga det. Varberg, Amo och Karlskrona är de tuffaste lagen, men jag känner att om vi gör en bra match ska vi kunna slå de här lagen också, så det känns lite surt.

Matchens lirare var den synnerligen elegante Johan Szybanow som satte sju mål för gästerna. Daniel Lindroos blev med sina åtta mål bästa målskytt i matchen och flest mål för Tyresö gjorde Alexander Holm som även han gjorde sju.

Tappra Tyresö får nu ta nya tag och ge igen på Vinslöv nästa helg.

Skribenten vill även framföra ett stort tack till den väldigt trevliga bortaklacken som var behjälpliga med information om deras spelare. Det är så man önskade att supporterkulturen var i alla idrotter.