135 äpplen meddelar att de pausar sin verksamhet i Tyresö. Äppelmusteriet har funnits sedan 2016 och var då Tyresös första äppelmusteri. Företaget skriver i ett meddelande på sin facebooksida om bakgrunden till pausen: ” Anledningarna är många men framförallt att vi aldrig tänkt oss att ha musteriet som pensionsplan, däremot har det varit en fantastisk passionsplan”

Äppelmusteriet har varit en uppskattade av många Tyresöbor som lämnat in äpplen för att göra must. Företaget har också en rad egna äppelprodukter till försäljning hos ett antal lokala Tyresöföretagare som Delikatessboden, Syrrans lanthandel, Köttboden med flera. Pausen som uppges vara på obestämd tid gäller både musteriet och tillverkningen av de egna produkterna.

I facebookinlägget kommenterar företaget vidare:

” Tiden vi lagt ner har gjort oss till miljonärer i arbetade timmar och glädjen har varit mycket stor för oss som pionjärer i mustbranschen i Tyresö kommun. Självklart kommer vi att sakna all fina människor vi träffat på i egenskap av äppelmustare. Vi har gjort en fantastisk personlig resa där vi lärt oss enormt mycket, särskilt att det finns en stor mängd människor som i olika former varit generösa mot oss i vår strävan efter en dröm.”

Foto: TN Tyresö Nyheter | Grundarna Hasse Leis och Ines Vergura Rodrigues fotograferade i samband med ett reportage i Tyresö Nyheter 2016 när musteriet precis öppnat

Dela