Johan Danielsson är Socialdemokraternas andranamn på EU-valslistan. Måndagen den 13 maj besökte han Tyresö. Det blev både ett besök på kommunens stödboende Hästskon och samtal om EU-valet med Tyresöbor i Tyresö centrum och Hanviken. För Tyresö Nyheter berättar han att det är viktigt att rösta i EU-valet för att hålla samman Europa och stödja Ukraina, skydda svenska jobb och den svenska arbetsmarknadsmodellen och bekämpa den gränsöverskridande organiserade brottslighet som drabbar Sverige.

– Jag vill slå vakt om den svenska nyindustrialiseringen. Att nya industrier väljer Sverige är bra för vårt land, det skapar jobb i mängder och ökar vår konkurrenskraft. De jobben hotas nu av krafter som vill backa bandet för Sverige och Europas klimatomställning, berättar Johan Danielsson.

EU-valet kommer i en tid då Sverige har blivit fattigare. Socialdemokraterna säger att de går till val på att värna svenska jobb och stå upp för svenska kollektivavtal. Vad betyder det?

– Vi behöver använda EU för att ta kampen mot det växande skitföretagandet och utnyttjandet på svenska arbetsplatser. Det göder gängkriminalitet och skapar farliga arbetsplatser. Vi såg konsekvenserna av det här i Stockholm i höstas när 5 personer miste livet i hissolyckan i Sundbyberg. Bygget hade 119 underentreprenörer uppdelade på 5 led. 4 dagar efter olyckan är inte arbetsgivaren “100 procent säker på om det är hans anställda som avlidit.” Det är uppenbart att vi tappat kontrollen över arbetsmarknaden, det behöver vi ändra på, säger Johan Danielsson.

Samtidigt pågår ett krig i Europa. Tyresö var en av de första kommunerna i landet att erbjuda SFI. Kommunen har också anordnat sommarkollo får Ukraina barn.

– Den avgörande frågan är att fortsätta hålla ihop EU i stödet till Ukraina. Det handlar ytterst om Sveriges säkerhet. Tyvärr ser vi allt för många politiska krafter som gör allt de kan för att splittra Europa, det är en politik som spelar Putin rakt i händerna, avslutar Johan Danielsson.

Dela