På grund av Coronapandemin och folkhälsomyndighetens rekommendationer har gymnasieskolorna i länet gemensamt beslutat att inte arrangera traditionella studentfiranden. Många studenter runtom i länet har uttryckt besvikelse över det och Tyresö gymnasium har beslutat att arrangera ett alternativt firande för eleverna. 

Istället för gemensam avslutning, utspring och flak så kommer Tyresö gymnasium istället att arrangera picknickar utomhus där varje klass ses på olika ställen. Skolledningen kommer att besöka de olika platserna och efter firandet så tas studenterna emot av 1-2 närstående. 

– Eleverna är, precis som vi själva, ledsna över att det inte blir en traditionell student, säger Lena Beskow, rektor på Tyresö Gymnasium. Samtidigt har de förståelse för att det inte kan vara som vanligt. En del elever är besvikna medan andra glada över att vi ändå uppmärksammar dom på något sätt. 

– Förslaget om picknick kom från eleverna och togs emot väl av personalen, fortsätter hon. Som det ser ut nu så kommer också alla elever i avgångsklasserna kunna ta examen. Eftersom vi är ett yrkesgymnasium och sista terminen består av mycket praktik (APL) har de inte eleverna inte påverkats så mycket. 

Enligt uppgift Tyresö gymnasium har hittat lösningar för de elever som behöver extra stöd eller behöver extra praktiska moment. Den nya typen av distans- och fjärrundervisning har också fungerat väl. 

– Det är glädjande att gymnasiet på ett så bra sätt löst den svåra situation som uppstått på grund av Corona, säger Christoffer Holmström (S), ordförande gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden. Det känns också bra att man har hittat en lösning tillsammans med eleverna på hur man ska kunna fira studenten även om det förstås inte kommer kunna ersätta ett traditionellt firande. Jag är väldigt stolt över hur gymnasiet arbetat under Coronapandemin. 

Foto: TN | Det blir ett annorlunda studentfirande för rektorna Lena Beskow (t.v.) och eleverna på Tyresö gymnasium i år.

Dela