Om vi tidigare påstått att HSK herr startat bra så är damlagets start otroligt nog ännu bättre. Första matchen blev det storseger med 6-0 och även i den andra matchen mot Saltsjöbaden blev det tennissiffror.

Viken startade storartat och förra veckans femmålsskytt, Olivia Åkerlund, såg till att man tog ledningen redan efter sex minuter. Nya talangen Nicole Tabari såg till att öka på till 2-0 efter tio minuter. Redan då såg Saltis ut som ett slaget lag och om de inte var det då så blev de det när Maja Schölin satt 3-0. Ett stort spelövertag och mängder av bud på fler mål i första halvleken. Gav en trygg ledning och den starka starten på andra halvleken bättrade ytterligare på lagets målskillnad. På endast femton minuter gick hemmalaget från 3-0 till 6-0, genom mål av Madeleine Almlöf, Emma Strågefors och så ytterligare ett av Åkerlund, som nu alltså gjort sju totalt. I och med segern så gick HSK upp i topp på samma poäng som arga konkurrenten Ösmo som överraskande slog IFK Haninge med 1-0. Nästa match spelas borta mot Tullinge TP och det kan vara ett riktmärke då IFK Haninge spelade mot dem i första omgången. Niklas Wennergren