Socialminister Lena Hallengren besökte Björkbackens äldreboende för att få mer kunskap om hur man arbetar med Coronapandemins effekter. Det var Hallengrens första besök på ett äldreboende sedan Corona bröt ut.

Hon mottogs av kommunstyrelsens ordförande Anita Mattsson (S) och delar av personalen på äldreboendet. Under en fika med ordentligt avstånd fick ministern information om hur man arbetade med pandemin, både inom hela kommunen med särskilt på Björkbacken.

 Framförallt var kommunens arbete med Covidsamordnare det som intresserade Hallengren mest. Det är en tämligen unik funktion i Sverige som Tyresö kommun har inrättat kommunövergripande. Där samtliga boenden i kommunen har en Covidsamordnare, även de privata. Samordnaren arbetar bland annat med att stötta personal och anhöriga, vara rådgivande i omsorgen och sammanställa all ny information och nya riktlinjer som kommer med anledning av pandemin.

 Efter fikan så fick Lena Hallengren nöjet att träffa Gun Karlsson, en av de som bor på Björkbacken. Träffen var över Skype där Gun satt kvar på sin avdelning medan ministern satt i ett annat rum. De pratade om Guns tid i Trollbäcken och hur det var att bo på Björkbacken, särskilt under pandemin.

Foto: TN | Anita Mattsson (S) hälsar Lena Hallgren (S) tillsammans med personalen från Björkbacken välkomna.

Dela