I år satsar Tyresö tjejjour på att komma ut till skolor för att prata om ämnen som porr, sexuella övergrepp, ångest, mens, hbtq-frågor och normer.

 

– Skolor och andra verksamheter kan boka en föreläsning eller workshop med jourtjejer som är kunniga i ungdomsfrågor, och det är gratis! berättar Mican Sjölund, samordnare i Tyresö tjejjour.

Tyresö tjejjour startade för sex år sedan och är en del i den ideella föreningen Tyresö kvinno – och tjejjour.

De arbetar ideellt för att stärka och stötta tjejer. Den största delen av deras verksamhet består av en stödchatt online, dit tjejer kan höra av sig och prata om vad de vill, och vara anonyma. Vanliga ämnen är ångest, sexuella övergrepp, ätstörningar, självskadebeteende och frågor om sex och kroppen.

– Nu vill vi ta chansen att använda de erfarenheter vi fått genom chatten till att prata med ungdomar om ämnen många grubblar över.

Även om Tyresö tjejjour riktar sig till tjejer kommer de under skolbesöken att vilja träffa ungdomar av alla kön.

– Vi ser det som ett viktigt förebyggande arbete att prata med ungdomar om de här ämnena och då är det viktigt att nå så många som möjligt. Vi hoppas också att så många skolor som möjligt tar denna möjlighet, säger Mican Sjölund.

Om du vill att Tyresö tjejjour ska besöka din verksamhet, hör av dig till tyresotjejjour@gmail.com eller ring 070 205 26 18.

Behöver du någon att prata med?

Chatten på tjejjouren.se/tyreso är öppen onsdagar 18.30-20.30 Du hittar oss också på facebook och instagram; @tyresotjejjour.

Vill du engagera dig i Tyresö tjejjour?

Tjejer/kvinnor över 18 år är välkomna på vår infokväll 16 januari 19-21. Mejla eller ring för mer info.

 

Foto: TN |

Dela