I Tyresö finns det en mängd aktiviteter att ta del av under sommaren, och bland dem utmärker sig de populära kollona. Ett exempel är det fullbokade dagkollot i Alby, som riktar sig till barn som ska börja årskurs 4–7 i höst. Här väntar en rad roliga aktiviteter såsom kanotpaddling, fotboll, pyssel, bad, solning, lekar och utflykter. Dessutom erbjuds sång, musik, bild och cirkus i samarbete med kulturskolan.

 

För de som missade möjligheten till Alby-kollot finns det dock flera andra chanser att delta. I augusti arrangeras dagkollo från Nyboda fritidsgård, där barnen kan vara med på äventyr och träffa nya vänner. Samling sker på Nyboda fritidsgård, Pluggvägen 6E. Dagkollot erbjuds följande veckor:

 

  • Vecka 32: Måndag 7 augusti till fredag 11 augusti, kl. 9.00–16.00
  • Vecka 33: Måndag 14 augusti till onsdag 16 augusti, kl. 9.00–16.00

 

För de mer äventyrliga finns även ett parkourkollo under vecka 32. Detta fartfyllda kollo riktar sig till barn i åldern årskurs 2–6 och kräver inga förkunskaper. Aktiviteterna varierar mellan inomhus- och utomhusaktiviteter och äger rum både i idrottshallen och i parkourparken vid Nyboda fritidsgård.

 

För de som brinner för sång, dans och teater finns det också möjlighet att delta i kulturskolans kollon. Kollona äger rum under vecka 26, 32 och 33 och riktar sig till olika åldersgrupper.

 

Teaterkollot under vecka 26 vänder sig till de födda mellan 2004 och 2017 och ger barnen möjlighet att skapa en komplett föreställning på endast fyra dagar. Musikalkollot, som arrangeras under vecka 32 och 33, är öppet för de födda mellan 2009 och 2014 och ger deltagarna chansen att tillsammans med kvalificerade pedagoger skapa en mini-musikal.

 

Mer information om anmälan mm finns i denna länk: Sommarkollo 2023 – Tyresö kommun (tyreso.se)

 

Upptäck det mångsidiga utbudet av kollon i Tyresö och gör sommarens upplevelser till minnesvärda och lärorika stunder för alla åldrar.

Foto: TN |

Dela