I helgen spelade Tyresö Hanviken Hockey två hemmamatcher i den mycket jämna Allettan Norra. Tyvärr slutade båda matcherna med förlust. Det innebär att THH tappar mark i den historiskt jämna serien.

Igår när Bodens HF kom på besök var Carl Lidö tillbaka i hemmalaget kasse. Säsongens målvaktsstjärnskott var däremot utlånad under fredagen till Djurgårdens IF i Hockeyallsvenskan som spelade derby mot AIK inför 8094 åskådare på Hovet. Första perioden var ganska tillknäppt och händelsefattig, även om THH förde spelet. Hemmalaget lyckades inte skapa alltför många målchanser, utan spelade bekvämt runt pucken. THH hade dock ett vasst powerplay när gästernas Emil Lindblom blev utvisad i mitten av inledningsperioden. Hampus Larsson fick en bra möjlighet i utkanten av slottet, men sköt över. Trots hemmalagets övertag i puckinnehav lyckades även gästerna skapa ett par farliga målchanser.

Det är kanske att ta i att kalla Bodens spelstil för raggarhockey, men laget spelade betydligt rakare än THH. Andra perioden tog Boden kommandot, även om de klara chanser var få. Likafullt tog bodensarna ledningen fyra minuter och 24 sekunder in i mittenakten, genom Andreas Nilsson. Målets regissör var dock Daniel Mannberg som spelade fram målskytten genom en delikat passning rakt igenom slottet och över centrallinjen. Möjligen borde THH:s backar lyckats boxa ut målskytten bättre. I slutet perioden spelade THH upp sig och skapade en kompakt press mot slutet av perioden.

THH startade tredje perioden bäst, men lyckades inte få utdelning. Halvvägs in i perioden tog Adam Falk en onödigt utvisning för Cross-checking, framför eget mål. Som lök på laxen blev Ivar Sjölund minuten senare utvisad för slashing. Boden tog vara på chansen att spela 5 mot 3 och utökade ledningen till 2-0. Resten av matchen blev lite stökig och präglades av mycket ställningskrig och kan knappast betecknas som skönspel. I ett sista försök att utjämna tog THH ut målvakten. Det hela slutade dock med att norrbottningarna fastställde resultatet till 3-0 till gästerna.

I fredags mötte Tyresölaget Kiruna IF. Trots att gästerna är tabelljumbo, så öppnade norrbottningarna bäst i en händelsefattig första period. I mitten av perioden tog norrbottningarna ledningen och med 24 sekunder kvar av inledningsperioden tog Kiruna ledningen med 2-0.

I andra perioden spelade THH upp sig och i slutperioden gav pressen till slut utdelning. Med fyra minuter och 24 sekunder spelade, så reducerade måltjuven Hampus Larsson och efter ytterligare fyra minuter kvitterade samme Larsson till 2-2. Den blott 20-årige Larsson anslöt till Tyresö Hanviken Hockey inför förra säsongen från AIK:s juniorverksamhet. I år har högerskytten från Trångsund blommat ut och leder THH:s skytteliga.

I matchens förlängning drog tyvärr gästerna från norr det längsta strået genom ett mål av Marcus Runnkvist, blott en minut och 19 sekunder in i förlängningen.

I en extremt jämn, men haltande tabell, ligger Tyresölaget sjua. Dock kan THH fortfarande nå någon av de två topplaceringarna. Den kommande och mycket avgörande matchen spelas hemma mot Piteå HC kommande helg, nämligen 24:e februari 16:00 i Tyresö ishall. Mycket tyder på att matchen kommer avgöra allt.