MUSIK
Kultursatsningarna i Tyresö hopar sig under våren och nu kan vi lägga till ytterligare en bokning. Erik Linder återkommer med sin uppskattade show med Ted och Kenneth Gärdestads sånger. Något han inte gjort sedan innan pandemin.

– Det är speciell för mig för 2010 när jag var med i Melodifestivalen så skrev hans bror Kenneth texten till mitt bidrag, vilket senare ledde till många samarbeten och en fin vänskap.

– Bland annat gjorde vi en turné för ungefär tio år sedan, där vi gjorde konserthus runt om i landet.

Kenneth berättade storyn om Ted och Erik sjöng låtarna. Med på scen kommer även Fredrik Vide och Ludvig Jerner att vara. Som grädde på moset tar Erik med författaren Per TH Eriksson, som skrivit boken Vad sjunger Ted Gärdestad om? som kommer att finnas till försäljning före och efter konserten.

Hur ser din raider ut? Är den lång?
– Oh ja den är jättelång. En pall och en kopp kaffe brukar jag säga, skrattar Erik. Jag hade ett av de största bokningbolagen i Sverige en gång i tiden och det passade mig inte alls. Dom gjorde raiders åt mig, så när jag kom till en plats var arrangörerna var nästan rädda. Jag blev helt paff och sa just att en pall och en kopp kaffe räcker.

Visst är det roligt att man satsar på kulturen men framför allt att man tillvara tar de lokala talangerna som finns runt om i kommunen och låter dem få komma till tals.
– Med det här nya gänget med Marie Östh i spetsen så känns det riktigt kul, avslutar Erik.

Konsert går av stapeln den 19 maj klockan 16 på Forellen och biljetter finns redan nu ute till försäljning på platsbokning.com men skynda er för de lär gå åt snabbt.

Dela