Bara några veckor efter att Tyresö FF tagit klivet upp i division 1 så visar man framfötterna på transfermarknaden. Ni som sitter och hoppas på en sju-åtta brasilianskor med landslagsmeriter kan dock sluta läsa nu.

Det handlar om en lite mer modest satsning än när en företagare på Tyresöhalvön gasade lite för fort i kurvorna för några år sedan. Madelaine Edlund som spelade med Tyresö FF när de tog SM guld 2012, har enligt källor tränat med laget. Edlund som är 31, har haft några års uppehåll på grund av barnafödande men är nu nyfiken på att göra comeback i sin forna klubb.

“Det stämmer.” Säger den alltid så hemlighetsfulle tränaren Caroline Sjöblom då vi når henne på telefon. Sjöblom, med rötterna på Åland, stördes mitt under IFK Mariehamns slutmatch i finska ligan. “Det är upp till henne, och vi håller som bäst på att skräddarsy ett träningsprogram så att hon kan både spela och sköta sitt civila yrke. Det skulle vara en väldigt bra värvning trots att hon varit borta från fotbollen i fyra år. Hon skulle ge oss stadga, rutin och mycket trygghet.” Avslutar Sjöblom, som nog trots allt helst vill fortsätta att se upplösningen på finska ligan.

Madelaine Edlund har spelat i Sunnanå, Umeå IK och Tyresö FF. Hon har spelat sex A-landskamper och då gjort ett mål. Vi avvaktar och inväntar med spänning Edlunds beslut.

Niklas Wennergren

Foto: TN |

Dela