Inför hösten ökar antalet antagna elever i årskurs 1 på Tyresö Gymnasium jämfört med förra året. Från att under flera år sett en minskning i antalet sökande och antagna till Tyresö gymnasium så har nu ett trendbrott skett där antalet antagna är fler jämfört med tidigare år.

Det är framförallt el och energi-programmet som driver upp statistiken. Programmet har blivit populärt eftersom den har så kallad etg-certifering som betyder att du vid examen kan gå direkt ut i arbetslivet. I Stockholm finns certifieringen endast på Tyresö Gymnasium och på Lernia (komvux) i Liljeholmen.

Antagningspoängen har också ökat med några poäng på de allra flesta av Tyresö gymnasiums för tillfället 11 linjer varav 6 är nationella program. Däremot är det 9 lediga platser på fordonsprogrammet, något som Tyresö kommuns nya styre hoppas kunna ändra på genom en satsning på elbilar och ett helt nytt ”Elbilstekniker-program”. Som skulle bli unikt i Sverige och planeras att starta 2020.

Ordförande i nämnden för Gymnasie och vuxenutbildning, Christoffer Holmström (S) ser positivt på trendbrottet.

-Det är jätteroligt att vi ser en utveckling på gymnasiet och att fler söker sig hit. Förhoppningsvis ger det planerade elbilsprogrammet också en ny skjuts i de framsteg som vi har sett.

Foto: TN |

Dela