Hur står det egentligen till i våra fotbollslag, runt omkring i Tyresö? Vad har de skaffat för nya spelare? Har de nya tränare? Vad har egentligen hänt under vinterns mörka månader? Förra säsongen så blev samtliga herrlag promoverade, är det månne damernas år i år?
Tyresö Nyheter går in på djupet och stämmer av med samtliga sex seniorlag i kommunen 

Tyresö United

Divison 6E

Estefan Gamboa ledare och maestro för laget, ser fram emot säsongen med stor tillförsikt. Laget gick obesegrat genom serien förra året och man har utan tvekan ett lag även för Division 6.

–           Vi har två spelare som dragit sig tillbaka, men som fortfarande tillhör föreningen, på grund av jobb och skador. Annars är fjolårets trupp intakt.

–          Vi har också en räcka med vassa nyförvärv som ska spetsa truppen. Renato Susula (mf), Alex Isaksson (mf/anf), Matias Olave (back), Dana Bahdjat (back), Zeb Funck (back), Henrik Björck (mf), Elias Puekker (back), Daniel Hammarstedt (mf/anf), Linus Jansson (back)

Vem kommer att bli årets utropstecken i United i år? Har ni någon som du tror kommer att sticka ut riktigt ordentligt?

–          Det är svårt att framhäva en enskild spelare som årets “utropstecken” då vi har så många duktiga spelare i en stor och bred trupp, men några att hålla ett extra öga på är våra två yngre förmågor. Elias Puekker (19 år), en ung och väldigt talangfull spelare. Han besitter många fina egenskaper, en otrolig löpkapacitet, vilja och är trygg med bollen. Han kommer att bli väldigt nyttig för oss under detta år, precis som Daniel Hammarstedt (21 år). Han anslöt från Tyresö FF inför säsongen. Han är otroligt stark och har väldigt fin känsla på sina tillslag, en intelligent spelare av absoluta toppklass. En annan spelare som vi vill lyfta fram är en ledare av rang på planen. Dana Bahdjat är en rutinerad pjäs som sprider lugn till sina medspelare och är därmed en viktig pelare i en ung trupp.

 

Första säsongen i Division 6. Var lägger ni målsättningen?

–          Årets målsättning, rent sportsligt, är att hamna på en topp 3 position i tabellen. Vi har en bredare och skickligare trupp i år än i fjol, så våra ambitioner är höga. Vi har fått in mycket nytt blod i föreningen, nya spelare och ledare.

 ——————————————————————————————————

Bollmora IKF

Division 6E

Sammy Bueno är eldsjälen som tillsammans med Jasmine Rumie driver klubben och man har till I år även startat upp ett

Har ni förstärkt truppen nu när ni gått upp i Sexan?

–          Nej tyvärr så har det gått lite åt andra hållet. Vi har förlorat några spelare istället. Vi tänkte nog att det skulle gå åt andra hållet.

Vad har ni för målsättning inför den här säsongen?

–          Vår målsättning är att inte åka ner igen, men vi visade i Cupen att vi har ett slagkraftigt lag, när vi slog ut Västerhaninge. Enskede FF åkte vi ut mot i nästa omgång och dem har vi ju också i serien. Hänger vi med i toppen så är det en bonus men målet är att ligga kvar i Sexan. Jag tror ändå att Sexan är lättare än Sjuan att spela eftersom det alltid kommer nya lag som går igenom ett par serier och att många lag drar sig ur serien under säsongen.

Hur har förberedelserna varit?

–          Inte speciellt bra. Det är först den senaste månaden som vi har kommit igång med träningen så vi ligger lite efter där.

Vilka tror du blir topplag i år?

–          Tyresö United har ett starkt lag. Årsta brukar vara starka och så Enskede FF.

Foto: TN |

Dela