Igår invigdes den nya förskolan Vattenhjulet i Fårdala och idag välkomnas de första banrnen. Förskolan har under byggtiden fått mycket uppmärksamhet eftersom Tyresö kommun utformat den nya förskolan utifrån vad proffessionen säger om den senaste forskningen.  Fokus har lagts på att skapa lokaler för mindre barngrupper, som är öppen, innehållsrik och inbjudande och där miljöerna väcker nyfikenhet.

Förskolan kommer att jobba med att ta till vara barns ideér och skapa mångfald i lärandet och erbjuda många möjligheter. 

–          Under resans gång har personalen visat på vikten av att den fysiska utformningen stöttar undervisningen och det har varit en intressant resa för mig personligen och som politiker. En läranderesa i sig som visar på vikten av att lyssna på professionen när en tar beslut som politiker. Imorgon kommer de första barnen hit till förskolan Vattenhjulet och jag ser fram emot att få följa deras lärande och ert arbete här på förskolan, sa barn och utbildningsnämndens ordförande Jannice Rockstroh (s) vid invigningen.

Förskolan är den första förskolan som är byggd efter framtagna koncept för framtidens förskola med hållbara och giftfria material. Speciellt för förskolan är också att lokalerna är anpassade för små barngrupper utifrån skolverkets riktlinjer

Foto: TN Tyresö Nyheter | Förskolan vattenhjulet

Dela