Gratis mensskydd kommer att införas på Tyresös skolor. Barn och utbildningsnämnden väntas i nästa vecka ta beslut om att utreda hur utreda hur mensskydd ska tillgängliggöras avgiftsfritt i skolan för grundskolans elever.

 

–  Mensskydd är en lika självklar sanitär produkt som toalettpapper. Idag kan tabun eller familjens privatekonomi leda till att elever upplever det svårt och obekvämt att köpa mensskydd. Därför går vi nu vidare med ett förslag att lättillgängligt erbjuda gratis mensskydd till grundskolans elever under skoltid. Ett viktigt steg i arbetet för en mer jämlik skola säger barn- och utbildningsnämndens ordförande Klara Watmani (S) i en kommentar.

Idag finns mensskydd tillgänglig för eleverna på Tyresö gymnasium men inte på kommunens grundskolor. I uppdraget att utreda hur det kan tillgängliggöras för grundskolorna står också att mensskydden behöver tillhandahållas på ett lättillgängligt sätt. För att respektera elevens integritet ska det även kunna erbjudas utan att behöva be en vuxen.

Foto: TN pressbild Socialdemokraterna | Klara Watmani (S)

Dela