Nya serieledarna Tyresö FF gjorde ingen besviken, då de tog emot Tungelsta IF hemma på Bollmoravallen på lördagseftermiddagen.

Oh, I just love the kind of woman who can walk over a man – I mean like a god damn marching band.” Det är inledningen på Father John Mistys sång The night Josh Tillman came to our apartment. Det är okså en rätt träffande beskrivning på dagsformen hos Tyresö FF´s herrlag. Självförtroende och ett mer resolut spel har fått upp laget i serietoppen och nu utmanar man verkligen för direktplatsen i Division 3 nästa säsong. De kan bara gå ut på plan och marschera över vilka motståndare som helst.

Det blev till att inkassera en ny vinst, den här gången med hela 5-0 mot ett Tungelsta, som inte på något sätt var dåliga, de var bara inte bra nog.

Då knappt tio minuter hade gått kom lagkaptenen Mattias Andersson fram på högerkanten. Ett snabbt växelspel med Johan Holmqvist, där Holmqvist snyggt peggar upp, avslutas med ett stenhårt skott som Magnus Elisabetsson, mirakulöst reflexräddar till hörna.

Endast två minuter senare så tog TFF ledningen. Återigen ett samspel mellan Andersson och Holmqvist, men den här gången slår Andersson ett fint inlägg som Elisabetsson inte kan hålla utan tappar den, och där höll sig Josef Rakez framme.

Tre minuter senare har Holmqvist ett friläge där målvakten räddar två gånger innan Tungelstaförsvaret får undan bollen. Tyresö hade ett stabilt grepp om matchen både spelmässigt och chansmässigt, men det dröjde till tio minuter innan paus, förrän man hade det även resultatmässigt.

Christoffer Nyberg slår en lång hörna, i praktiken, i huvudet på Mikael Hammarstedt som enkelt utökar ledningen för hemmalaget. Tyresö var effektiva och både Josef Rakez och Lukas Pettersson var fullständigt outstanding stundtals. Pettersson for som en drogad gasell ut och in genom det stackars Tungelstaförsvaret som hade mycket svårt att hänga med.

Ett av matchens finaste anfall hade just Rakez och Pettersson i huvudrollerna. Efter ett fint uppspel av Pettersson, skarvade Rakez ut bollen på högerkanten där Pettersson driver ner och förbi försvaret och slår ett perfekt inlägg som Rakez språngskallar, men Elisabetsson i Tungelstakassen gör en ny mirakulös reflexräddning.

Efter 2-0 i paus kom ändå Tungelsta ut med inställningen att ge hemmalaget en match. Faktum är att man hade dem också under press i de inledande tio minuterna. I denna jakt på en reducering fick Josef Rakez en fin genomskärare och kom helt fri och satte helt punkt för den här tillställningen.

Efter 3-0 så sparade Tyresö på krutet, man var så pass överlägsna och då man hade en semifinal i Stockholm Cup redan på tisdag att tänka på så lät man flera spelare gå av för att ha friska fötter till dess.

Detta hindrade inte TFF från att spela bra. Tvärtom var det hungriga spelare som kom in fån bänken som gjorde väldigt bra ifrån sig. Vi ska även nämna Fredrik Erikssons otroligt fina reflexräddning när 30 minuter återstod.

Tyresö avvaktade och spelade taktiskt, chanserna kom med jämna mellanrum utan att de behövde förta sig. Med tio minuter kvar att spela görs Mikael Hammarstedt ner i straffområdet och Christoffer Nyberg ökade på till 4-0.

Den andra halvlekens snyggaste upprullning kom i den 84:e minuten Henrik Lindström nickar fram till Holmqvist som blir helt fri med målvakten, men istället för att avsluta spelar han bollen i sidled till Daniel Hammarstedt som lyckades med konststycket att träffa Elisabetsson i målet. Holmqvist fick ändå avsluta målskyttet med ett nickmål i slutminuterna.

Du var väldigt alert idag Lukas Pettersson….

– Ja det kändes bra idag så jag körde bara på.

Du kom runt nästan hela tiden på deras vänsterkant…

– Ja Josef (Rakez) och Micke (Hammarstedt) la ut flera bra bollar så det var ganska lätt faktiskt. Det var bara att springa på.

– Vi hittade varandra bra idag fyller Josef Rakez i med.Petter gjorde så många löpningar så det var lätt att hitta in med bollar på honom. Det är kemi tror jag.

Vad bedyder det här nu för serien?

– Massor. Vi visste att Tungelsta skulle ge oss en bra match så det betyder massor att vi spelar så här bra i den här matchen.

Förra matchen så satt det scouter från IFK Haninge och kollade in dig Josef, men då var du ganska osynlig…

Du vet hur det är, ibland skiner man och ibland ligger man i bakvattnet.

Nu har ni tre dagar på er inför matchen med stort M, mot Hanviken på tisdag.

-Ja nu är det bara att åka hem och ta ett isbad. Äta lite gott och sedan träna lätt på måndag.