Det var väl knappast någon som trodde att Hanvikens SK skulle skrälla mot Stockholm Internazionale på lördagen och så blev tyvärr också fallet.

Mani Tourang och Robert Damberg såg till att Sthlm Inter ledde med 2-0 redan efter sju minuter och hårdsatsande Inter hade en komfortabel 3-0 ledning i paus. Matchen slutade 4-0 ett resultat som inget av lagen egentligen är nöjda med. 

Stockholm Inter hade behövt att förbättre sin målskillnad för att ha en möjlig chans att komma ikapp IFK Haninge i den sista omgången. Nu har Haninge tre poäng och fyra mål upp inför sista omgången, en näst intill ointaglig ledning. Visserligen har Internazionale redan nedflyttade Ekerö i sista omgången, och det kan bli stora siffror, men IFK har Älta som inte har något att spela för, så vi kan nästan förutsätta att IFK vinner och Inter går ett ovisst kval till mötes.

För Hanvikens del så blir det en oerhört jobbig söndag till mötes. Laget ligger för närvarande på kvalplats men i och med IK Viljans oväntade bortaseger mot Dalhem idag så är de endast en poäng efter HSK. I och med Strängnäslagets seger så är även Gotlänningarna teoretiskt inblandade i bottenstriden, och de har en väldigt dålig målskillnad så de behöver ta en poäng borta mot HSK på söndag.

Spårvägens GoIF möter FoC Farsta,som inte har något att spela för, hemma på Skarpnäck och är för närvarande en poäng före HSK, medan Järna SK som är två poäng före HSK möter just Viljan i sista omgången.

Ett getingbo där HSK kan bli nedflyttade om Viljan tar en poäng mot Järna och Spåret vinner.

Vi hoppas på en rejäl publikinvation på Tippen på söndag. Det stödet behöver HSK och det är de värda.

Niklas Wennergren

Foto: TN Niklas Wennergren |

Dela