Efter två framträdanden av Hammarbys stjärnlag, så var vardagen tillbaka på Bollmoravallen på lördagen. Att det var åttondelsfinal i Stockholm Cup märktes inte på något sätt. Knappt 100 åskådare trots det underbara vårvädret var närvarande, och ja inte ens cafeterian orkade hålla öppet. Trist, en kopp java i pausen är av nöden när inte värmen har kommit.

Tyresö ställdes mot Hässelby SK, stabilt lag i Norrfyran och trots att lagkaptenen Mattias Andersson spelade halvskadad, skyttekungen Niklas Tomassons frånvaro (lättare skada) och en del andra spelare som vilades, så fungerade spelet hyfsat

Framför allt så spelade man effektivt och i Tomassons frånvaro så föddes en ny skyttekung. Johan Holmqvist, 17 år gammal, stänkte in ett äkta hattrick, varav det sista hade ren Lewandowskiklass. Ett lågt inspel från högerkanten möttes av Holmqvists känsliga högerfot vid främre stolpen och styrdes in vid målvaktens bortre stolpe.

Efter paus var det stabila spelet som bortblåst och man började ägna sig åt långbollar och usla försök till tidiga avgörande pass. Visst spelarna är unga och nätt och jämt torra bakom öronen, men jag misstänker att Stuart Baxter skulle sagt något i stilen med att ”det här är F****** Division 4”, och det funkar inte att laget får kollapser som denna, som man fick i lördags, om man ska vara med i toppstriden i serien senare i år.

Från en betryggande 3-0 ledning, och faktiskt bud på ett fjärde mål, så reducerade HSK inom tio minuter (vi tror att det var 10, då inte heller matchklockan var igång) så helt plötsligt var det match igen. Hässelby jagade under hela halvleken en kvittering och Tyresös spel, var som att se när Ivan Lendl spelade tennis, de dagar hans serve inte funkade. Hopplösa långbollar. Livsfarliga sidledsspel i backlinjen och felpass efter felpass efter felpass. Att inte Hässelby kvitterade hade mer med gästernas oförmåga, än TFF´s försvarsspel.

Fem minuter från fulltid så avgör inhopparen Alex Lemon matchen, när han får ett friläge, och kallt lägger den på sidan av den utrusande målvakten. Ja vi trodde i alla fall att matchen var avgjord, men bra tre minuter senare så hade Amil Al-Mossawi reducerat och det var återigen en oviss tillställning.

Mikael Rekefors Hammarlund såg dock till att Tyresös avancemang säkrades då han på övertid satte en hårt skruvad frispark, över muren, över målvakten och ribba in. En delikatess som lugnade de få, kaffesugna, åskådare som befann sig på plats.
I kvartsfinalen ställs TFF mot segraren Bollstanäs SK och Reymersholms IK (3:e april) på bortaplan. Dit kommer laget med direkt från ett uppfräschande träningsläger i Turkiet och förhoppningsvis lite mer stabila än vad vi såg under lördagen.

 

Foto: TN |

Dela