Efter att Brännpunkten tidigare har bedrivit sommarkollo så var det nu dags för kollo även på höstlovet. Utgångspunkten i arbetet är att barn ska röra på sig i större utsträckning.

Under vecka 44 fick hela trettio barn möjligheten att under ordnade former dels vara i Bollmorahallen och prova på olika idrotter. Men under veckan gjordes också en rad olika utflykter.

– Projektet handlar om att få barn att röra sig, säger Amanda Holmlund från Brännpunkten. Att barn ska få större möjligheter att delta i aktiviteter utan någon press för att de ska prestera.

Under veckan så har de deltagande barnen fått möjligheter att komma ut i samhället och ta del av flera olika aktiviteter.

– Vi har bowlat och varit på Skansen, berättar Amanda. Sedan har vi varit på naturhistoriska och Cosmonova och som avslutning så var vi på Bounce, den stora hoppanläggningen. Vi åker kommunalt till alla aktiviteter också.

– Det är jätteutvecklande för barnen, fortsätter hon. Att få komma ut och uppleva saker många av dem inte har upplevt. Det viktigaste är dock att bedriva breddverksamhet för barn, utan någon som helst elitsatsning.

Under veckan har deltagarna på kollot fått göra det som det funnits intresse kring. Barnen har fått möjlighet att driva agendan och det har resulterat i vitt skilda idrotter som fotboll, basket och dans.

Även Malin Karlsson som praktiserar på Brännpunkten trycker på att kollot skapar möjligheter.

– Det är häftigt, för många av de här barnen har ju inte haft någon möjlighet att göra sådana här saker, säger hon. Det är så viktigt att pengarna används till det som är avsett och det känner vi verkligen att vi lyckas med här.

Foto: TN |

Dela