Mycket stod på spel i matchen mellan Enhörna IF och Hanvikens SK på lördagen. Endast en poäng skiljde mellan lagen i Division 3 Södras bottenträsk. 

Enhörna har haft en skral höst och endast skrapat ihop tre poäng sedan serien återstartade med Hanviken har ”blandat och gett” som man brukar uttrycka det. Rejält med smisk borta och knapp seger på hemmaplan, har varit lagets melodi.

Den första halvleken var jämn men hemmalaget kändes ändå lite vassare framåt. Den offensiva linjen som HSK ställer upp med är imponerande. Amadou Junior Tandia ger med sin längd intressanta uppspelsaltrrnativ och flankerad av Dahla Fouad och nyförvärvet Auomide Jibodu så har Viken något intressant på gång.

Hemmalaget satte högsta växeln i den andra halvleken och fick ganska snart utdelning. En kvick frispark från Nico Cordero som rullade ner bollen till Max Embring. Embring spelar bollen behärskat efter marken till Lucas Brikell som placerar bollen i vänstra hörnet. Direkt ur instruktionsboken så att säga.

Det skulle inte dröja länge förrän Hanviken utökade sin ledning. Bara två minuter senare så dubblade man dagens målskörd. Dahla Fouad spelade ut bollen till ytterbacken Leo Ramos som serverade nyförvärvet Ayomide Jibodu en fin passning som det bara var att sätta till foten på.

Nåväl, sin vana trogen så bjöd Viken hemmapubliken på åtminstone tjugo minuter av ångest och oro. Vid en mycket tilltrasslad situation framför Fabian Mattsson lyckades försvaret rensa bollen på en Enhörnaspelare och in i eget mål.

–          Det var en tilltrasslad situation med mycket folk så det är sådant som händer. Otur men det händer, säger Lucas Brikell till TN efter matchen.

Det blev lite nervigt efter deras reducering…

–          Ja det blir det alltid när man leder med ett mål och de trycker på med folk på hörnor och långa inkast, men jag tycker vi reder ut det på ett bra sätt.

Ni har haft problem på bortaplan, men nästa omgång har ni jumbon Älvsjö AIK. Det kanske är en bortamatch som det går att vinna?

–          Ja de ligger ju sist och det ska vara tre poäng och fortsätta köra framåt. Vi har spelat halva serien nu och har 13 poäng och det är för lite. Vi behöver fortsätta att rada upp segrar och komma uppåt i tabellen.

Nästa hemmamatch för HSK är lördagen den 18:e september på Trollbäckens IP

 

Foto: TN Niklas Wennergren | Kamp framför Enhörnas mål, efter just en hörna.

Dela