För femte året i rad får barn och kvinnor i skyddade boenden sina önskelistor uppfyllda tack vare tyresöbon Kristin Lagersten Löfgrens initiativ.

Allt började för sex år sedan när Kristin ordnade en insamling till de många barn och familjer som då bodde på Kvarnhjulet i Tyresö. Och i år får återigen kvinnor och barn på boenden i Tyresö och Nynäshamn besök av tomten.
– Det är en otrolig känsla att lämna över julklapparna till kvinnor och barn i skyddade boende varje år, den glädjen bär jag med mig långt efter att julen är över. Mina lyckotårar börjar falla i och med att de första pengarna swishas och för varje gång jag slår in ett paket och bocka av ett barns önskan om julklapp. Behovet av julmagi finns alltid.

Alla önskningar inte dyra
I början trodde Kristin att många dyra saker skulle dyka upp på önskelistor, och visst kan sådant kan förekomma, men även önskningar som ”en egen mugg”, ”presentkort på McDonald’s så jag kan bjuda mamma på en cheeseburgare” och ”badskum” dyker upp.

Många bidrar
Kristin är noga med att lyfta alla de vänner, släktingar och medmänniskor från hela Sverige som är med och bidrar.
– Nu är det jag som intervjuas, men det här är inte mitt verk, det möjliggörs av de många fantastiska människor som är med och bidrar varje år. Jag hoppas att de som jag, känner glädje på julafton med vetskapen att barn inte långt ifrån oss, öppnar våra klappar.

Foto: TN Sarju Lagersten Löfgren | Kristin Lagersten Löfgren ser för sjätte året i rad till att barn och kvinnor i skyddade boende får sina önskningar uppfyllda.

Dela