• YYY

Med en storförlust i bakfickan äntrade THH isen. Revanschlusta eller vingklippta var bara frågan. Det handlade om att vinna eller försvinna inför en mer eller mindre fullsatt ishall.

Det var ett helt annat THH vi fick se på söndagen, mot dagen innan. 1-7 förlusten var som bortblåst. Samtliga spelare  var på tårna och skärpan var vassare än ett rakblad.

Det var också Tyresö Hanviken som låg när,att ett ledningsmål. Eric Eljas och Tim Kämpeberg brottade sig fram till en dubbelchans, men Viggo Andrén i gästburen gjorde ett fint arbete. Ivar Sjölund avlutade attacken med ett skott rakt på Andrén.

Match i matchen
Det blev allt mer klart att de båda målvakterna skulle spela den avgörande rollen I matchen. Carl Lidö som emellanå kallas upp till Djurgården och Viggo Andrén som är utlånad från Frölunda. Och det var Andrén som fick kapitulera först, när Adam Falk höll sig framme. Befriande att vara i ledning för första gången på två och en halv match. Lyckan vblev dock inte långvarig Utan gansk exakt fyra minuter innan Markus Ruuskanen kvitterade för smålänningarna. Kämbeberg hade ett gyllene läge att skicka in THH med en ledning i paus, men hans backhand gled precis utanför Andréns stolpe.

Drömstart på tredje
Hampus Larsson såg till att THH fick en drömstart på den tredje perioden då han nätade från blålinjen redan efter 17 sekunder.  Nu inledde Tranås en jakt på kvittering som hette duga. Lidö fick jobba duktigt mellan stolparna. Men inte ens Super-Calle kunde stå emot den monumentala press som Tranås utsattes för. När Pontus Eklövs skott reflekterade på det egna försvarets klubba var till och med Lidö chanslös.

Galen avslutning på matchen
Något annt går det inte att beskriva slutskedet på matchen som. De som trodde att de resterande sju minuterna skulle spelas av i väntan på förlängning misstog sig grovt. Ivar Sjölund såg till att sätt THH i förarsätet än en gång när han satte 3-2 med 4:15 kvar att spela.

Detta innebar givetvis att Tranås plockade ut målvakten och dags för dagens trolleritrick. Isak Sörell snodde åt sig pucken i egen zon. Väggspelade med sargen förbi en Tranåsförsvarare och slår sedan in pucken på volley i tom kasse. Då lyfte nästan taket.

4-2 och 58:37 på matchklockan det såg klart ut. Om  det inte varit för Ludvig Svensson-Träff, som sannerligen gjorde skäl för sitt namn och reducerade ytterligare en gång. Aldrig har väl 45 sekunder varit så långa. Slutsignalens sköna kändes helt klart jämförbart med stämningen på Kungsgatan när 2:a världskriget officiellt var över.

Nu blir det en femte avgörande match i Hyland-land på onsdag. En som verkligen ser fram emot det är målvakten Carl Lidö.

Hur laddar man om efter en sån här urladdning?
-Äh det är bara att ladda om och komma ner på jorden igen.

Efter ert 2-1 mål så låg de på rätt bra?
– Ja det var svettigt men jag tycker ändå att vi studsade tillbaka rätt bra.

Kommer ni att vinna nere i Småland nu?
– Ja vi vinner. Det är självklart.

Dela