I samband med att ett sparprogram för Tyresö Gymnasium blev offentligt så slog de lokala Sverigedemokraterna i Tyresö på stora trumman. De ansåg i ett Facebookinlägg att det var fel väg att gå och att de istället vill se ordentliga satsningar på gymnasiet.

Tyresö Nyheter har tittat i Sverigedemokraternas budget för 2020 och kan konstatera att de far med osanning. Alternativet är att de helt enkelt inte vet vilka nedskärningar de vill göra under 2020.

 Under punkten gymnasieskola så kan man se att Sverigedemokraterna vill skära ytterligare 4.7 miljoner kronor. Till detta kommer alltså årets underskott på 5.8 miljoner eftersom Sverigedemokraternas budget utgår från 2019 års budget.

 – Det är förstås otroligt problematiskt när politiska partier ljuger för att vinna politiska poänger, säger gymnasie- och vuxenutbildningens ordförande Christoffer Holmström (S). Det är inte bara missvisande, det är också ohederligt. Det är vårt ansvar som politiker att vara ärliga mot kommunmedborgarna även när vi tvingas ta tuffa beslut.

 – Det är ju lite genomgående för just Sverigedemokraterna, fortsätter han. Att man vill ha stora satsningar på lite allt möjligt i Tyresö, samtidigt som siffrorna i budgeten talar ett annat språk. Till exempel vill man ju skära 7.5 miljoner på äldreomsorgen i kommunen samtidigt som man säger vilja satsa på den.

 Tyresö Nyheter har sökt Sverigedemokraterna i Tyresö för en kommentar men de har inte återkommit.

Foto: TN | Sverigedemokraternas budgetförslag där det framgår att partiet vill göra kraftiga nedskärnignar på gymnasiet.

Dela