Det var inte enbart Hanvikens herrar som var i elden under lördagen, damerna spelade borta mot Skarpnäcks FF och det blev en synnerligen dramatisk match.

Hanvikens start var allt annat än bra. Respekten för Skarpnäck, som vunnit sina båda inledande matcher, var påtaglig, ganska snart var man i ett ganska hopplöst 2-0 underläge. Då respekten började släppa så tog gästerna för sig mer och satte Skarpnäckstjejerna under betydligt hårdare press. Sakta men säkert tog HSK över matchen och började skapa chanser. 

En läcker djupledsboll av Hanna Brandt i slutet av första halvlek, gav skyttedrottingen, Mia Wiking tillräckligt med utrymme för att springa ifrån sin försvarare och kallt chippa bollen över Anna Bauermeier i hemmamålet.

Efter halvtidsvilan kom Hanviken ut betydlgigt mer taggat, och tog kommandot direkt, ivrigt jagandes en kvittering. En kvittering som man också snart får. På en bra slagen hörna från Mimmi Gudmundsson klackar (!) Johanna Lind in 2-2.

Hanviken var dock inte nöjda med en poäng, och efter ytterligare en hörna så lyckas Hanna Brandt trycka upp ett ledningsmål i nättaket.

Slutskedet av matchen fick HSK ägna sig åt försvarsspel mestadels då Skarpnäck tryckte tillbaka dem rejält. Hemmalaget hade även en boll i nät, men blev avblåsta för offside i den sekvensen, och Hanvikensdamerna kunde slutligen pusta ut och lasta in tre nya poäng i bagageluckan.

Niklas Wennergren

Foto: TN |

Dela