Nej det blev inget trendbrott för Tyresö FF’s fotbollsdamer på lördagen heller.

Efter att ha avslutat vårsäsongen med nio raka matcher utan förlust så är man på god väg att skapa en omvänd serie. Sedan höstsäsongen startat så har laget på fem matcher endast lyckats knipa två poäng, och skärper man inte till sig så kan man till och med hamna i nedflyttningsstriden. Det är klart synligt att man saknar självförtroende och matchen på lördagen mot IFK Norrköping var inget undantag.

Det vägvinnande kortpassningsspelet där bollsäkra Tyresöspelare tålmodigt etablerade ett överlägset bollinnehav, är som bortblåst. Nu satsar man på långa själlösa, djupledsbollar på Madde Edlund eller Frida Thörnqvist. Enkelt för motståndarna att läsa och lösa och någon plan B verkar man inte använda sig utav.

Att ett lag av IFK Norrköpings kaliber, åker upp till Stockholm och tar med sig samtliga poängen, är ett givetvis ett svaghetstecken.

Efter en relativt jämn inledning, där IFK var de som skapade farligheter, medan TFF hade svårt att ta sig igenom gästernas försvar, tog IFK ledningen efter 24:a minuter genom Emma Nilsson. Efter ledningsmålet slog man sig till ro och TFF hade väldigt mycket av spelet. Hemmalaget kröp allt närmare, men avsluten var ofta från långt håll, okoncentrerade eller utanför målramen.

Torts lokalpressens klagomål så är Peter Sjunnesson lugn och sansad i sin analys.

– Detär ingen fara på torpet. Med så unga spelare i laget så går det lite upp och ner under säsongen.De lär sig och blir bättre och bättre. Det är ännu långt ned till nedflyttningsstrecket så vi är helt lugna och jobbar istället långsiktigt..

Till helgen väntar en svår bortamatch mot P18 i Visby, men innan dess har man

Foto: TN |

Dela