Grillplatserna i Alby friluftsområde ska rustas upp. Det bestämde kultur och fritidsnämnden under sitt novembersammanträde.  Mötet var det första med Tyresös nya styre, Tillsammans för Tyresö, bestående av Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Liberalerna.

Anledningen till att grillplatserna görs om är dels att de behöver rustas upp och att två av dem är placerade för nära kulturhistoriska miljöer i form av gravkullar. Den tredje grillen ligger dessutom på en äng där uppsikten från friluftsgården är dålig. För att det ska bli tryggare att elda behöver de placeras om. 

Vart grillplatserna nu ska placeras är inte helt färdigt än, mer än att de ska flyttas på till platser som blir tryggare att elda på.  De nya grillplatserna ska även vara utformade så att skolklasser och familjer ska få plats eftersom grillplatserna används flitigt av naturskolan, skolklasser som gör utflykter och scouterna. De kommer även att vara anpassade för att personer med funktinsvariationer ska kunna använda sig av dem.

Pengarna som används för att göra nya grillplatser är de sista i investeringsprogrammet ”Attraktiva Alby”. Projekt som genomförts i investeringsprogrammet är bland annat ny beläggning och belysning i 2 och 4 km-spåren som Tyresö Nyheter tidigare rapporterat om.

Foto: TN |

Dela