Så var det då äntligen dags att sparka igång höstsäsongen för kommunens fotbollshjältar. För er som vill ta en tripp till Huddinge kommun så kan ni ta med en TFF flagga och besöka Segeltorps IP, där herrlaget spelar klockan 13:00.

Allra först ut i spel till helgen är Hanvikens FF som redan ikväll (fredag) tar emot Sickla IF hemma på Tippen. En ren sexpoängsmatch i botten på Division 6. Båda lagen har endast lyckats skrapa ihop 7 pinnar och det vill till att HFF höjer sig ett par snäpp om man inte ska degraderaS.

Plats: Trollbäckens IP
Tid: 20:00 

Tyrsesös Damlag, serieledare i Division2, har något så ovanligt som revansch att utfordra på lördagens motståndare. Enskede IK var det enda laget som tog poäng av de tuffa Tyresötjejerna under våren, dessutom tog de alla tre. Tyresös laguppställning är relativt skadefri, bortsett från Linn Axelsson som har en sträckning i lårets framsida och Frida Törnqvist som har en känning i låret. “Hon spelar troligtvis ändå.” Säger Tyresös tränare Caroline Sjöblom.

Se fram emot ett taggat hemmalag och förhoppningsvis tre nya poäng.

Plats: Tyresövallen
Tid: 14:00

Hanvikens herrlag har hemmapremiär mot Ekerö IK på Trollbäckens IP men har redan startat serien med en mycket viktig seger borta mot IK Viljan. Segerskytt i den matchen var unge stjärnskottet William Swedebäck. 

Christian Lundin som fick sitt 3:e gula kort i onsdags är avstängd men tillbaka  i laget är Jonathan Avernäs från avstängning, och förhoppningsvis både Jonas Österberg och Alexander Browne.
Richard Jansson och Christopher Lundin är fortsatt avstängda, enligt tränare Björn Lundin, som alltså har båda sina söner avstängda.

Plats:Trollbäckens IP
Tid:14:00

Våra två Division 7 gäng går igång nästa helg då Granängsringens FC ska ta revansch på Torö, som de snöpligt föll emot i säsongsavslutningen. Ringen har en liten chans att hänga på topplagen i serien men då krävs det nog en seger mot Torö.

Plars: Tyresövallen
Tid: 19:00. 13/8

Bollmora IKF sätter igång dagen efter hemma på Tippen mot Bajen United. Bollmora har ganska goda utsikter att blanda sig i toppstriden om de sköter sina kort rätt, och utgångspriset får bli en etta.

Plats: Trollbäckens IP
Tid: 18:00. 14/8

Niklas Wennergren

Foto: TN Niklas Wennergren |

Dela