När Önnered kommer poå besök så blir det mycket mål, det fick Tyresöherrarna erfara i onsdags då man besegrades med 14 bollar. Damerna hade sparat sin holmgång till söndagen. Lite underligt kan man tycka i dessa “miljötider”, men klubbarna hade försökt få till en matchändring så att lagen kunde spela samtidigt, men tyvärr fått nej.

Matchen var dessutom flyttad från hemmaborgen vid Nybodaskolan och spelades istället i Slottshallen, vilket tyvärr försämrade Tyresös vanligtvis proffsiga inramning av matcherna.

Det blev en öppen match med böljande spel och två storspelande målvakter och Tyresö hängde med bra de första 20 minuterna men därefter så började Önnered sakta men säkert dra ifrån. När Tyresö kastade bollen i trävirket, vilket man gjorde ofta, så gjorde Önnered mål på sin nästa och den period på tio minuter då Tyresö inte lyckades få in en enda boll blev ganska signifikativ för matchen.På den sista kvarten gick gästerna från 4-4 till 12-6.

De tappra försök som Tyresö gjorde i den andra halvleken stoppades allt som oftast av Miranda Nasser i gästernas mål. Tyresös avslut kändes forcerade och frustrerade. Det var stolpe ut eller frilägen som hamnade ovanför ribban.

Att sifrrorna inte blev större än 27-18, får till stor del tillskrivas Josefin Holst, målvakt i Tyresö.

Jessica Ehrnbring som var matchens stora behållning med sina nio mål sa efter matchen. “Det gick lite trögt i början men i andra halvlek lossnade det.” Något som är en sanning med modifikation då hon stänkte i fem redan i den första halvleken. Jag misstänker att det inte är helt lätt att ha koll på sådant tre minuter efter matchen. “Vi går alltid för att vinna och jag hoppas och tror att vi kan ligga i topp även när serien är slut.” Fortsätter Ehrnbring. “Vi har haft turen att fått behålla i princip hela truppen från förra säsongen så vi känner varandra väl så vi får ihop det bra i försvaret med en bra målvakt. Då blir det lättare att prestera framåt.”

“Det kändes bra idag men det spelar inte så stor roll när man ändå förlorar.” säger Josefin Holst efter matchen till TN. “Det känns som vi kan så mycket bättre, vi har inte fått till spelet i de två senaste matcherna.” Fortsätter hon. “Nästa match mot RP så måste vi spela på topp. Även om de ligger lite längre ner i tabellen så måste vi få igång spelet igen.” Avslutar Holst.

Tyresöherrarna hade en bättre eftermiddag i Västerås där de besegrade Irsta med 28-22. Michael Elgered blev stor mayåtchvinnare genom att sprätta in hela TOLV mål.