Det engelska uttrycket “a walk in the park” kan på ett bra sätt symbolisera Tyresö FF´s damlags premiärmatch i Division 1 Södra på lördagen.

Redan från avspark så angav TFF tonen som på ett ganska brutalt sätt förklarade för gästande Värmbol, att den här eftermiddagen kommer att bli väldigt jobbig. Ida Ahlbom var nära att ge TFF ledningen redan efter tre minuter men missade den gången. Ahlbom tog dock revansch tio minuter senare när hon kom fri med Jessica Lennström i Värmbols mål, och kallt placerade bollen intill första stolpen.

Endast vå minuter senare så var det dags igen. Therése Boström slog ett inlägg från höger som hamnade på den bortre stolpen där Frida Thörnqvist kom ångande och nickade, först rakt på målvakten, men returen hamnade på Thörnqvists fötter och rakades enkelt in i mål.

Hemmalaget styrde och ställde och hade bollen i princip hela tiden. Femmannamittfältet med Thörnqist,Boström, Ahlbom, Ida Bengtsson och Kim Hedlund af Schultz fungerade utmärkt och visade att de var bollsäkra och förståndiga. Det enda som inte riktigt fungerade var då de skulle sätta upp bollen på Maria Poli på topp. Antingen var hon för ensam eller hade för få medspelare kring sig i bra positioner.

2-0 stod sig till pausen men publiken kunde ana att fler mål skulle komma. Therése Boström satte Frida Thörnqvist i ett fint läge tio minuter in i andra halvlek. En utsökt smekning bakom Thörnqvists försvarare gav Thörnqivst läge att växla upp och rinna igenom men Lennström lyckades med nöd och näppe styra bollen till hörna.

Den efterföljande hörnan slogs hårt och skoningslöst mot Lennström i mål som boxade bort den men inte bättre än att Linn Österholm kunde dunka upp den i nättaket.

I den 63:e matchminuten så fastställde Thörnqvist slutresultatet till 4-0 och i och med det så var premiären avklarad.

Så vad fick vi egentligen se på Tyresövallen denna dag. Ett Värmbol som antagligen kommer att få svårt att hänga kvar. Ett mycket väl fungerande passningsspel i TFF. Seriedebuterande Caroline Frykgård i målet, såg stabil ut och agerade vid mer än ett tillfälle som libero och spelade långt ut i planen. Ytterligare två seriedebutanter i Lina Malmborg (nyförvärv från Hammarby) och unga Felicia Bång Larsson, som är en egen produkt och Maria Poli som kom från Telge United. Vi såg inte Tyresö Nyheters krönikör Victoria Isaksson, som fortfarande har problem med ljumskarna.

Premiärmålskytten Ida Ahlbom säger så här efter matchen:

– Jag tycker väl att resultatet var rättvist. Det hade kanske kunnat bli några fler mål men sett till matchen så tycker jag att det var bra även om vi inte kom upp i högsta nivå.

Var det svårt att få upp bollarna på Maria Poli på topp?

– Ja det funkade inte så bra och vi kunde inte heller ge det understöd som behövs.

Linn Österholm, du gjorde i vanlig ordning ett mål, men du hade kunnat göra tre?

-Ja jag hade velat göra ett nickmål till i alla fall, men det är svårt att tajma när man kommer med fart in, men nästa gång så…