Facebook svämmar över av hyllningar och värmande ord i vinterkylan när ryktet om Sickans jullunch för ensamma, spreds. Tyresö Nyheter tog kontakt med Sickan för att få veta mer om bakgrunden till jullunchen.

Hur kom du på den här idén?
– När jag flyttade till Granängsringen för 12 år sedan blev jag samtidigt ensamstående med mina fyra barn. Min första jul utan barnen slogs jag av hur stor ensamheten kändes, även om jag hade vänner runt om mig. Livet kändes tufft och fler har det så. Sedan dess har det gnagt i mig att göra något sådant här, nu var det äntligen dags att realisera mina tankar och idéer. . Jag vill göra det lilla extra för andra som behöver det.

Har det varit svårt att genomföra?
– Det är inte svårt, det krävs att någon drar igång, för alla orkar inte. Kumla herrgård hjälper även till att ordna mat, mina vänner har swishat pengar och Ica Ringen kommer att ge mig rabatt på det jag behöver köpa. Jag har den hjälp jag behöver i dagsläget och vill inte göra detta för stort utan hålla det på en hanterbar nivå.

Hur har responsen varit?
– Inbjudningarna gick ut igår så än har jag inte haft möjlighet att se efter om någon anmält sig. Men kommer det fler än fem stycken är jag nöjd. Jag hoppas att jag även kan inspirera andra att göra liknande saker, avslutar Sickan. Tyresö Nyheter önskar lycka till och en God Jul!

Foto: TN |

Dela