Nu när fotbollssäsongen drar sig mot sitt slut och vintersporterna precis startar upp så måste man som sportintresserad nästa klona sig för att hinna med alla spännande evenenmang i vår kommun.

Fotboll

Fotbollen börjar närma sig slutfasen av säsongen och ännu står mycket på spel för många av lagen i Tyresö. Tyresö FF´s herrlag har en nagelbitare redan på lördag när man möter AFK Linköping på Tyresövallen. TFF har haft problem med att knyta ihop säcken men nu kan man ta en viktig trepoängare mot bottenkonkurrenten AFK Linköping.

Matchen direktsänds även på Radio Tyresö med start klockan 14:00 och då använder man nedanstående länk.

https://www.spreaker.com/show/radio-tyresoe

I Division 3 Södra Svealand så är det toppmöte mellan Hanvikens SK och Trosa/Vagnhärad på lördag, och det lär bli svettigt värre. HSK, just nu fyra i tabellen, är två poäng efter sina motståndare. De båda Eskilstunalagen, Assysriska och City som parkerar i toppen av tabellen, möts även de i denna omgång och det på fredagkväll. Viken kan vid seger ta sig upp på kvalplats. Även Hanvikens match startar 14:00

Tyresö FF´s damer spelar borta på söndag, mot Täby FK på Tibblevallen med start 14:00 även där.

I den enormt rafflande Division 6E så möter serieledande Tyresö United tabellfyran Tre Laxar i en riktig Steven King thriller. Tre Laxar har ju varit utropstecknet i serien men tappat lite fart på slutet och är piskade att besegra United. Hemma på Kärrtorp är de också mycket starka så det vill till att Jonathan Opazo och Robin Nävesköld plockar ut rätt spelare. matchen spelas på fredag och startar 20:00.

Bollmora IKF kan dock ge United ett handtag genom att besegra tabelltrean Enskede FF. Matchstart är 18:00 på Trollbäckens IP på lördag.

Handboll

Handbollsallsvenskan startade upp redan förra helgen och Tyresö Handboll tog två poäng borta mot RP. På lördag klockan 14:00 är det hemmapremiär då man möter Torslanda från Göteborg.

Motion

Är man sugen på att idrotta själv så tar man sig till militärbron vid Tyresö Flaten där den tredje upplagan av Gudö Run of Hope går av stapeln. Klockan 10:00 börjar utdelningen av nummerlappar och anmäler sig gör man på Barncancerfondens hemsida eller så klickar man på länken nedan. Man kan välja på att springa 1, 3, 6 eller 10 kilometer.

https://www.barncancerfonden.se/event/run-of-hope/delta-i-ett-lopp/gudo-run-of-hope/

Niklas Wennergren

Foto: TN |

Dela