Det var upplagt för en rejält fotbollsfest på Trollbäckensborna IP på lördagen. Solsken, över 20 grader och en nyklippt gräsmatta såg inbjudande ut och visst blev det ett målkalas, men dessvärre inte för Hanviken, utan för gästande Spårvägens GoIF.

Det startade dock bra för HSK som enkelt tog kommandot i matchen och ganska lättvindigt tog ledningen redan efter 10 minuter genom Alexander Browne. Visserligen efter en rejäl målvaktstavla av 17 årige, Jesper Stenersjö i Spårvägenmålet, men det såg stabilt ut, som Dr Alban skulle ha sagt. HSK hade ett bra grepp om spelet även om de riktigt farliga chanserna uteblev. Bortsett från när Christopher Lundin tog sig förbi två försvarare på kortlinjen och spelade in till Jonathan Avernäs, som inte fick träff på bollen, så var det relativt chansfattigt.

I 45 minuten tilldelades Spårvägen en hörna som lite väl enkelt nickades i mål av gästerna, och lite överraskande stod det 1-1 i paus.

Spårvägen tycktes att ha haft en mycket givande halvtidsvila och kom ut som ett mycket aggressivare lag än hemmalaget. Redan efter fyra minuter så satte Pontus Moro en otroligt snygg volley bakom Linus Lindeberg, och set skulle bli värre. Gästerna radade upp chanser och det var ingen tvekan om vilka som ville vinna mest idag. I 68:e utökade man sin ledning till 3-1, men Jonathan Avernäs höll kvar HSK i matchen då han minuten efter stänkte in 2-3.

Fem minuter senare var det dock dags för Lindeberg i hemmamålet att vittja nätet igen och innan 5-2 målet kom passade gästerna på att missa en straff.

“Det känns tufft när vi hela tiden släpper in så mycket mål.” Säger Christpher Lundin till TN efter matchen “12 mål på de senaste tre matcherna är alldeles för mycket. Vårt försvarsspel är under all kritik.” Det ser onekligen tungt ut för nykomlingen. Spårvägen låg inför matchen sist i tabellen och i och md dagens seger, gick man förbi HSK.

Tredje raka förlusten för Hanviken innebär att man nu ligger näst sist i Division 3 Södra Svealand. Nästa söndag är det derby borta mot Älta IF, en måstematch för Hanviken. Älta har startat serien på ett alldeles ypperligt sätt och ligger trea. Avspark 13:00.