Den 13 april var det premiär för Tyresö FFs Fotbollsskola och Älgots Fotbollslekis på Tyresövallen. Mellan 350–400 barn i åldrarna 3–6 år är anmälda. Det gör statistiskt att vart femte barn boende i Tyresö spelar fotboll i föreningen.

– Vi ser att efterfrågan blir allt större i de yngre åldrarna, och när det samtidigt dyker upp allt fler kommersiella aktörer så såg vi det som en naturligt att starta upp också för 3–4-åringar i Tyresö FF, säger klubbchef Robin Grandin.

Föreningen fortsätter att göra premiären till en familjefest, och alla barn bjöds på glass. Enligt Robin Grandin är det viktigt för föreningen att göra premiären till något roligt för hela familjen.

– Vi vet att omvärldsfaktorerna gör den ekonomiska situationen tuff för många barnfamiljer. Tyresö FF är historiskt sett en ”arbetarklubb”, och vi har en bred representation av alla samhällsgrupper från hela Tyresö. Kan vi tillsammans bidra till att skapa en rolig aktivitet för hela familjen är det bara roligt, säger Robin.

Samhällsfrågorna är något som Tyresö FF arbetar aktivt med, även vid sidan av fotbollsplanen. Föreningens egna hållbarhetsprojekt ”Tyresös Hjärta” pryder alla matchtröjor i föreningen och är samlingsnamnet för alla sociala projekt som föreningen bedriver för att på så sätt bidra till att göra Tyresö till en lite bättre kommun att leva på. Bland annat bedriver föreningen gå-fotboll för äldre, Drive-In fotboll i Granängsringen samt har ett värderingssamarbete med Tyresö Kvinnojour och Manscentrum, där alla ungdomslag erbjuds åldersanpassade föreläsningar inom bland
annat psykisk ohälsa.

– Tyresö FF har en unik möjlighet som en av kommunens största idrottsföreningar att göra en skillnad också utanför fotbollsplanen. Tyresö FF vill erbjuda alla barn och unga en god fotbollsutbildning, samtidigt som vi vill stötta och bidra till att skapa minnen för livet, avslutar Robin Grandin.

Dela