Det blev en kort men smärtsam derbymatch mellan Tyresö FF och Hanvikens SK på lördagen. Smärtsam beror naturligtvis vilken sida man står på, men vi får ändå anta att lejonparten på Vallen var hemmasupportrar.

Redan i den tionde minuten förvarnade HSK att de troligen tänkte köra på rätt hårt, när hemvändaren Andreas Nejdefelt satte ett stenhårt skott i innersidan av Gustav Enis högra stolpe.

Minuten senare satte en annan hemvändare, Hugo Hedén, ett fint skott från 20 meter som fullständigt ställde Enis i hemmamålet.

Endast tre minuter senare kommer dagens stora behållning. Naturligtvis signerat Nico Cordero. Cordero får bollen på egen planhalva och uppmärksammar att Enis står långt ut och skjuter bollen i mål från 57meter.

–  Det är fel att säga lobba, säger sportchefen Sebastian Björk till TN, det är mer som en projektil, en missil. Nicos högerfot hör hemma i Allsvenskan.

Fem minuter senare lånade Andreas Nejdefelt hammaren och slog i den sista spiken i kistan. Hade teknisk knockout existerat i fotboll hade domaren brutit där, men nu gör det inte det.

–   Vi gör två misstag som vi inte är nöjda med och straffas hårt, det andra målet är ju bara ren världsklass, säger Axel Spännare till Tyres Nyheter.

Spännare har varit den spelare som stått ut mest i årets TFF, med 12 mål på 13 matcher men han fick inte mycket utrymme mot Kevin Samuelsson i HSK försvaret. Samuelsson växte till en av planens giganter med sitt säkra murbräckespel.

Hemmalaget kom dock ut fast beslutna om att försöka vända på matchen. Ska man göra det måste man också ha fokus i de avgörande lägen som bjuds. Svante Sköld hade ett utmärkt läge redan i 50:e minuten och hade man fått hål på Fabian Mattsson med så mycket tid kvar hade man kunnat få Viken i dallring.

En reducering kom dock i den sextiofemte minuten. Anton Ekberg slog, eller snarare sköt en hörna från vänster som gick stolpen in bakom Mattsson. Två mål i yppersta världsklass i en match i Division 4 är det inte varje dag man får se.

Närmare än så kom inte TFF för tolv minuter senare släckte Isac Widström lyset för gott, snyggt framspelad av Niclas Thomasson.

Spännare fick dock sista ordet när han kunde nickstyra in ytterligare en boll bakom Mattsson.

En klar och stabil seger som befäster Hanvikens plats i toppen, som får chans till att spela en ny seriefinal redan på onsdag mot Spårvägens GoIF hemma på Tippen.

Foto: TN Andreas Deimert | Kevin Samuelsson stoppar bestämt Axel Spännare från att ta sig förbi.

Dela