Efter söndagens seriefinal så står det ganska klart att de övriga lagen i Division 2 kommer få svårt att hänga på skärgårdstjejerna fortsättningsvis. Södersnäckorna, som består av före detta elitspelare är ett skickligt lag med massor av kunskap och har varit ett topplag de senaste säsongerna.

Att vara före detta elitspelare är dock ingenting som respekteras av de inga frejdiga Tyresöspelarna. Trots att de saknade lagkaptenen Jennifer Egelryd, var avstängd och mittbacksklippan Linn Axelsson var tvungen att utgå, visade TFF ingen nåd.

Redan efter 30 sekunder sprang reptilsnabbe Frida Thörnqvist igenom och dunkade bollen i stolpen. När sedan  debutanten Emelie Nygren smällde in 1-0 redan efter 5 minuter så fick Södersnäckorna en tydlig signal att de skulle få en jobbig kväll.

Det var dock en både tung och tuff match. Snäckorna smällde på sina orutinerade gäster och det var minst sagt grinigt på planen. “Vi fick inte igång vårt spel alls under den första halvleken, och vi måste prestera bättre i fortsättningen.” Säger en kritisk Caroline Sjöblom till TN. ” Jag var ändå aldrig orolig, det kändes som att målen skulle komma. Vi kändes så pass mycket starkare.”

Efter 1-0 i paus så fick Tyresö lite bättre ordning på sitt spel och man sprang mer eller mindre ifrån de gamla damerna i hemmalaget. Det märktes också på Södersnäckorna, som spelade rätt fult för ovanlighetens skull. I mitten av andra halvlek så kom Sofie Thörnqvist igenom, och efter en snygg tunnel satte hon 2-0 för TFF. Några minuter senare blev Södersnäckornas Emma Sjöberg utvisad efter att ha dragit två gula kort Och efter det var Tyresötjejerna lika ensamma som Bernt Johansson var i linjeloppet i OS -76, när de “in style” derilerade i mål.

Julia Egelryd och Kapten Kajsa (Wahlberg) strödde ytterligare salti såren på Södersnäckorna vars skal nu hade krackelerat totalt, och Tyresö FF drog nu ifrån ytterligare i serien. “Stor eloge till Julia Salheim Henriksson som efter att Linn Axelsson var tvungen att utgå gick ner och spelade back och plockade bort Lisa Arnell helt och hållet.” Säger Sjöblom som var långt ifrån nöjd med spelarnas insatser. “Vare sig spelet eller de individuella prestationerna var på den nivå där vi ska ligga” dundrar Sjöblom. “Om vi ska spela på en högre nivå så måste vi klara av att föra såna här matcher.”

Tyresö ligger nu fem poäng före Södersnäckorna och sju poäng före Bajen DFF inför vårsäsongens sista match, som spelas mot Triangeln hemma på Bollmoravallen nu på lördag. Vi på TN hoppas på en riktig folkfest. Eskilstunalaget inledde ju säsongen med att lägga ut en video på sociala medier där de förkunnade att de skulle vinna serien och nu är det alltså upp till bevis.

Foto: TN |

Dela