Serietvåan Hudiksvall fick ett hett mottagande när de fick besöka Tyresö ishall på söndagskvällen. En överfylld ishall och ett rejält taggat Tyresö/Hanviken på andra sidan mittlinjen. 0-5 mot Strömsbro dagen innan höjde förstås revanschlusten och det skulle snart visa sig hur hungriga de var.

Den första perioden slutade mållös men THH kanske hade lite mer ”edge” än gästrikarna. Därför var det inte helt ologiskt att Fredrik Schlyter gav hemmalaget ledningen efter 5:43 i den andra perioden. Fint framspelad av Joel Thulin och Ludvig Georgsson. Hudiksvall utjämnade i den tolfte minuten via Adam Byström Johansson och ställningen var 1-1 när den sista perioden startade.

Tio minuter in i sista perioden sätter Alexander Karlsson 2-1 för THH, och det kändes rättvist. Kanske var det vad som behövdes för att Hudiksvall skulle vakna till, för med Oscar Lundin i utvisningsbåset kvitterade man till 2-2. Med två minuter och 38 sekunder kvar på matchuret tog de också ledningen. Det var med andra ord glada-hudik igen.

Här kunde berättelsen varit slut, men här kliver Ludvig Georgson in som hjälte i matchen. 19 sekunder efter Hudiksvalls ledningsmål suddade han ut leendena på deras läppar och tvingade dem till förlängning. Dessutom en förlängning där han tillsammans med Mathias Sundberg serverade Joel Thulin så att han kunde avsluta förlängningen redan efter 3:42.

En riktig lagseger givetvis men det kändes helt rätt att ge Viktor Lundahl, Väggen från Älta, priset som matchens spelare.

Nu väntar Lindlöven från Lindesberg på onsdag (22/2) klockan 19:00.