Succé och vinnare av Division 1 Östra där också Hampus Larsson vann skytteligan, var en fin inledning på säsongen för Tyresö/ Hanviken Hockey. Att det sedan slutade snöpligt i en ishall i Tranås tycker inte Marcus Due Boije är något att hänga läpp för.

– Vi vann som du säger Division 1 Östra före lag som satsat ganska stort, däribland Brödernas Väsby. Därefter placerades vi i den norra Allettan. Där gör vi också ett bra resultat. Vi har väl i princip samma resultat som förra året, men förlorade väl någon match mer i sudden, och slutade på en sjundeplats.

De tre poängen som skiljde mot förra säsongen hade även i år gett en fjärdeplats så marginalerna i Allettan är minst sagt små. Lagen på den övre halvan av tabellen får nämligen välja motstånd.

– Vi drog Tranås i kvalspelet och förlorade med 3–2 i matcher i bäst av fem, med en helt jämn avgörande match på bortaplan. Det känns surt, men revaschlusta är en bra motivationsfaktor. Så vi får bygga på det till nästa säsong.

– Det är mer köra och tuffare i norra serien medan södra är mer teknik och schack, men båda är roliga serier på olika sätt kan man säga. Det blir ju någon eller några långresor i den norra, där man spelar flera matcher förstås.

Hur har de nya spelarna fungerat i truppen?
– Har man den här modellen där vi är uppstickaren med den lilla plånboken då måsta man vara beredd på att släppa spelare efter och under säsongen. Samtidigt blir vi attraktivare när vi gör bra resultat och killarna som kom för att förstärka backformationen (Alexander Andersson Erik Palm, Filip Pilö) har varit otroligt bra. Samtidigt hade vi en bra stomme som snabbt hjälpte de nya spelarna till rätta.

Hur ser det ut inför nästa säsong, får ni behålla den här stommen?
– Det låter väldigt positivt kan man väl säga utan att gå händelserna förväg, och vi har börjat med att sondera vår egen trupp, Sedan får man gå ut på jakt för att fylla hålen man fått eller själv skapat.

Höjdpunkter från säsongen?
– Jag får nog säga den fina hockeyn vi spelade mot de hårdsatsande lagen.

– Som exempelvis Väsby som vi slog fyra gånger i grundserien och den näst sista play of -matchen mot Tranås hemma i en fullsatt ishall.

Carl Lidös poppande upp och ner mellan Djurgården och THH tycker inte Due Boije är något problem, tvärtom så tror han att spelarna ser det som inspirerande.

– När stora aktörer börjar blick mot våra spelare och ser att de har hög kompetens så vill inte vi stå i vägen. Det är ju en del av säljargumentet till spelarna att vi har en bra verksamhet och att den här möjligheten finns. I Calles fall var det väl så att han efter några träningar och några träningsmatcher övertygade dem att han skulle vara med och slåss om spaden även i Djurgården, avslutar Due Boije.

Trots en säsong som slutade redan i mars finns det alltså hopp om att THH kommer tillbaka ännu starkare än förra säsongen. Den stora klubben med den lilla plånboken utvecklas varje år och vem vet, kanske har vi ett lag i Allsvenskan när den nya hallen stå

Dela