Tyresö Bostäder tar nu bort inkomstkravet för att få hyra bostad. Genom denna förändring följer nu bostadsbolaget flertalet andra kommunala bostadsbolag som Svenska bostäder, Stockholmshem och Botkyrkabyggen som redan har tagit bort de särskilda inkomstkraven för att få hyra bostad.

Tidigare krävde Tyresö Bostäder en inkomst som var tre gånger hyran. Borttagandet av inkomstkravet innebär nu istället att man ställer krav på att hyresgästen ska ha kvar en viss summa att leva på när hyran är betald. Summan som krävs baseras på kronofogdens förbehållsbelopp, vilket innebär att en ensamstående ska ha ca 5000 kronor och sambos ca 8000 kronor kvar att leva på för att få hyra en bostad.

Tyresö Bostäders VD, Maria Öberg, uppger till Hem&Hyra att förändringen genomförs för att fler ska kunna söka och få en lägenhet i Tyresö samtidigt som de nya reglerna ställer krav på att hyresgästerna ska kunna ha råd att bo där.

– Vi är glada över att hyresmarknaden öppnas upp för dem med lite lägre inkomster. Det är viktigt för oss att ha en öppen bostadsmarknad där inte endast de med höga inkomster kan få ta del av bostadsbeståndet, utan även de med lägre inkomster som pensionärer och unga säger Mathias Tegnér (S), riksdagsledamot och gruppledare i Tyresö Bostäders styrelse.

Foto: TN Tyresö Bostäder | Tyresö Bostäder tar bort inkomstkravet

Dela