Inramningen var magnifik när Tyresö FF bjöd in Örebro SK för att spela den andra omgången i svenska cupen. Tyresövallen var helt slutsåld och de 1000 besökarna fick vara med om strålande arrangerad helkväll med aktiviteter för hela familjen.

Inför fullsatta läktare, en hemmaklack värd namnet och en bortaklack som åtminstone var bättre än Djurgårdens dominerade ÖSK bollinnehavet från första stund men TFF stod upp bra i första 20 minuterna. Tack vare samspelt försvar, fint positionsspel och mycket slit så kom dock aldrig Örebro till något riktigt farligt läge förrän Jake Larsson efter fint förarbete av Daniel Björnqvist kunde forcera in 0-1.

Det var nog många som då trodde att resultatet skulle rinna iväg till bortalagets favör men Tyresö vägrade vika ner sig. Man höll huvudet högt, fortsatte spela enligt plan och även om Örebro fick en del chanser så var det sällan det brann till ordentligt. När det väl blev farliga lägen så fanns Gustav Enis där, målvakten gjorde en toppenmatch och visade att TFF har en ruskigt stabil sista utpost mellan stolparna.

När sedan Axel Spännare i den 39:e minuten visade sin styrka, rev sig loss från två Örebroförsvarare och pricksköt in 1-1 bakom William Eskelinen kokade Tyresövallen. Ett riktigt fint mål av TFFs skyttekung skapade helt plötsligt ny nerv i matchen.

Andra halvlek fortsatte i samma anda, Örebro höll i bollen medan Tyresö föll, höll positionerna och minimerade chanserna för bortalaget. Trots det starka försvarsspelet och Enis stabilitet mellan stolparna så kom ändå bortalagets ledningsmål i den 72:a minuten när Jake Larsson gjorde sig fri bakom TFFs försvarslinje och serverade Samuel Kroon som placerade in 1-2. Ett resultat som ÖSK sedan bevakade resten av matchen, TFF försökte komma upp i banan och kämpade på men kom inte till de riktigt farliga lägena.

Även om det var skillnad mellan lagen så borde Örebro, till vardags i Superettan, vara överlägsna. Men med den fina inramningen i ryggen gjorde Tyresö FF en strålande insats och kunde med lite tur ha fått med sig ett ännu bättre resultat.

Dela