Sensommarkvällar på Vallen är allt som oftast idylliska och mysiga med småprat och den där familjära känslan att återse de där personerna som man egentligen bara träffar på just fotboll, och som man nu varit utan i nästan två månader.

Tyvärr så förstördes den här kvällen av att TFF gör sin absolut sämsta insats på de senaste tre säsongerna. Spelmässigt hängde man med bra men misstagen i framför allt backlinjen var alldeles för stora för att de ska kunna göras mot ett så skickligt lag som Bollstanäs.

Eländet startade omedelbart när Jennifer Bakai missar skopan och på något sätt slår in bollen i eget mål. Det hade då gått knappt tre minuter. 

Ska man hämta in ett underläge så är det bättre att ha lång tid på sig att göra det och TFF tog nya tag och spelade stundtals riktigt bra. Bland annat hade Maria Poli och Kim Hedlund af Schmidt ett fint samspel, men skottet blev väl inte ett så där överdrivet bra.

Maria Poli som gjort fem mål på de två senaste seriematcherna är så glödhet att hon enligt ryktena fick stå på fördäck hela resan hem från Gotland på grun av brandrisken. Det var tyvärr inte något som vi fick se något av ikväll. Hon raderades bort av Bollstanäs eminenta mittbackar.

Efter 18 minuter så var det dags igen. Hörna från höger för Bollstanäs och en mycket bra slagen sådan, mot främre stolpen och touch bakåt ställde Tyresöförsvaret och 0-2 var ett faktum.

Spiken i kistan slogs i redan i 29:e minuten av tremålsskytten Louise Lillbäck som snor bollen av Linn Österholm i uppspelsfasen och springer igenom och gör 3-0 för gästerna.

I den 40:e matchminuten så hjälptes alla åt att sänka ner den ordentligt igenspikade kistan långt under jord när Lillbäck rundar en utrusande Bakai och enkelt rullar in 0-4.

Matchen slutade 1-5 och vi får hoppas att Tyresötjejerna glömmer den här insatsen illa kvickt. Alla gör misstag ibland och det är bara att ta nya tag.

– Prestationsmässigt står vi bra upp men individuellt så gör vi katastrofala misstag som straffar oss otroligt hårt och det håller inte på den här nivån, säger Caroline Sjöblom till TN efter matchen.

TFF kommer att matcha hårt de närmaste veckorna. På lördag är det derby mot Älta i serien och nästa onsdag är det semifinal i Victoria Cup mot Hässelby och så seriematch mot Älvsjö AIK helgen efter det.

Foto: TN Ola Andreasson | En uppgiven Victoria Isaksson ser ännu en chans rinna ifrån TFF.

Dela