I en jämn och rafflande match besegrade Tyresö Hanviken Hockey sina motståndare från Trångsund. Matchen som spelades i Stortorpshallen igår kväll slutade 3-1 till Tyresölaget, efter ett avslutande mål i tom kasse. Det innebär att laget bara är en poäng efter Eskilstunalaget Linden, som leder kvalgruppen.

Tyresö Hanviken tog ledningen i matchen redan efter knappt tre minuter i första perioden, då Trångsundscentern Oskar Ahlbom satt utvisad. I den 13:e minuten av första perioden kvitterade sedan Huddingelaget till 1-1 genom Lukas Hedlund.

I början av andra perioden tog Tyresö Hanviken ledningen genom Huddingesonen Daniel Wigren, vars moderklubb är Segeltorp. Den ledningen skulle stå sig helt in i tredje perioden. I slutet av matchen tog Trångsund ut målvakten i jakt på en poäng, men det hela slutade med att Adrian Sjöqvist kunde fastställa slutresultatet till 3-1, samtidigt som matchuret visade 19:32.

Samtidigt förlorade Linden efter förlängning hemma i Smehallen inför 618 åskådare. Motståndarna Nacka HK ledde matchen när mindre än fem minuter återstod, men Linden tog ut målvakten och lyckades kvittera när drygt en minut återstod av matchen. Dock lyckades gästerna från Nacka vinna matchen på övertid.

När tre matcher återstår av kvalet har Linden från Eskilstuna 16 poäng och Tyresö Hanviken 15 poäng. I vad som kan komma att bli en avgörande match möter Tyresö Hanviken Linden på torsdag klockan 19:00 i Tyresö ishall. De hundratals Tyresöbor som förväntas komma kan räkna med en nagelbitare.