Om vi summerar säsongen 23/24 med en match kvar att spela så kan vi säga att fredagsmatcher har blivit det perfekta slutet på en hård vecka vid svarven/en toppenstart på helgen. Helgens event var inget undantag. En helt galen första halvlek som slöt 18–19 i gästernas favör, men där båda målvakterna hade en väldigt hög räddningsprocent. Då är det underhållning på hög nivå.

Bortsett från en femminutersperiod i den andra halvleken skiljde det aldrig mer än två mål mellan lagen. Hemmalaget inledde med att gå från 2–2 till 5–2. Guif gick från 2–5 till 5–6 två och en halv minut och så fortsatte det halvleken igenom. Guif behövde två poäng för att nå kvalspelet och de gick för full maskin matchen igenom. Malin Berndal och Moa Hjalmarsson såg också till att sörmlänningarna var i ledning i paus.

Den andra halvleken blev inte lika målrik men det saknades inte dramatik för det. Tyresö var i förarsätet under större delen av halvleken, men gästerna flåsade dem hela tiden i nacken.

– Vi är inne i en generationsväxling och har förlorat tre spelare som har tio års erfarenhet av spel på den här nivån, så jag tycker att vi har gjort ett fantastiskt jobb, säger assisterande tränaren Thomas Hedlund.

Man kan bara hålla med Hedlund i detta. Det är också större spridning på målskyttet i laget och inte centrerat till några få. Denna kväll var det Sara Smedberg som gjorde flest mål med sina fem, medan laget hade en fyramålsskytt och fyra som ”hängde” tre. Bredd som sagt var. Med 2:30 kvar på matchklockan har Guif tagit en tvåmålsledning och vädrar så klart morgonluft. Tyresö gav dock aldrig upp och med 90 sekunder kvar av matchen sätter Frida Höglund 29–30. När det återstår mindre än tio sekunder snor Sara Greb bollen och spelar upp den till Hilda Henriksson som passar den vidare till Thea Gelotte som studsar in kvitteringen med 59:55 på matchklockan.

– Vi var ju med i striden om kvalplatserna till för ett par omgångar sedan så det kändes bra att få avsluta på ett bra sätt, efter ett par uddamålsförluster på hemmaplan, fortsätter Thomas Hedlund. I förhandsprognosen tippades Tyresö sju och nedåt, somliga tippade dem att åka ur så sett ur det perspektivet får man nog säga att Hedlund och gänget kan vara mer än nöjda. Sista matchen mot ärkerivalen Skånela, så har man chans att även skicka ner dem i seriesystemet.