Sveriges U19-landslag har överraskande tagit sig till bronsmatch i junior-VM i amerikansk fotboll, som just nu spelas i Mexico City. För att kvalificera sig dit besegrade svenskarna Australien i sin sista gruppspelsmatch. En av nyckelspelarna var lagets Quarterback Dennis Isberg, som till vardags spelar i Tyresö Royal Crowns. Klockan 20:00 svensk tid, så kommer landslaget möta USA.

Under Junior-VM i Mexico City lyckades Sverige på onsdagen besegra Australien med 19-6 och därmed kvalificera sig till bronsmatch. I det svenska juniorlandslaget finns flera personer som annars återfinns i Tyresö Royal Crowns. En av dem är den svenske förbundskaptenen, Tyresö Royal Crowns före detta Head Coach Andreas Ehrenreich.

– Vilken häftig möjlighet att få möta USA i en medaljmatch i en VM-turnering! Det kommer bli en utmaning, men alla spelare och ledare är fulla av tillförsikt inför uppgiften, säger Tyresöbon Andreas Ehrenreich i en kommentar till Svenska amerikansk fotbollsförbundet.

Förutom förbundskaptenen finns flera spelare med Tyresöanknytning. I laguppställningen inför matchen mot USA finns också linjespelarna Adam Bender och Noah Gärtner, samt Wide Receivern Alper Kaan Arici och Karl Berg.

Bronsmatchen spelades lokal tid klockan 13:00 på Estadio Olympico Universitario i Mexico City, vilket svensk tid är 20:00. 

Foto: TN |

Dela