Dagens rubrik är ett understatement. Onsdagkväll klockan 19:00, är det dags för vad som utan tvekan kan betecknas som årets match i Tyresöhandbollen.

Damlaget har ju som bekant, varit uppe i landets högsta serie ett antal gånger men herrlaget har inte varit så här nära att få möjligheten att spela i Sveriges högsta serie i handboll. Det ska tilläggas att det är en helt avgörande match och dramaturgin kunde inte vara bättre.

Efter söndagens femmålsvinst mot forna sverigegiganten HK Drott, så är serien mer än lovligt jämn. OV Helsingborg är redan klara seriesegrare, medan de fyra följande lagen i serien ligger i ett spann på tre poäng. Fyndigt nog så möts de fyra i den sista omgången.

Småländska Amo, från Alstermo blev klara för kval redan i söndags och spelar borta mot tabellfemman Önnered från Göteborg. Samtidigt möts Tyresö och IK Hallby från Jönköping i Tyresöhallen, f.d Nybodahallen. Tyresö och Hallby har endast en poäng mer än Önnered och Hallby har en målskillnad som är överlägsen de båda lagen de har efter sig i serien, så det krävs vinst av Tyresö för att de ska få kvala till Handbollsligan. 

Önnered bör vara mer motiverade än redan kvalklara Amo, men jag har svårt att tro att smålänningarna säljer sig billigt nere i Göteborg.

Det här är något som man inte får missa helt enkelt. Det kan inte bli mer dramatiskt än så här.

Vi ska inte heller glömma bort att Tyresö/Hanviken Hockey spelar en riktig kvalrysare även dem. Givetvis samma tid som handbollsherrarna. Hemma i Tyresö Ishall  tar de emot Nacka HK i kvalet till Hockeyettan. Det är seriens två formstarkaste lag som möts. Nacka startade illa men har nu tagit fyra raka segrar och ligger trea i serien, medan THH leder serien på samma poäng. 

Nedsläpp 19:00, och se till att vara där i tid. Det kommer att vara fullt i hallen, utan tvekan.

Niklas Wennergren

Foto: TN Anethe Benandex | Andreas Lorentzon kommer att vara taggad som aldrig förr.

Dela