Efter att ha avslutat serien på ett strålande sätt så har Tyresö FF svårt att få fart på motorn i Division 1 Södra Svealand.

Laget kom dessutom till spel utan tre ordinarie spelare Jennifer Bakai (körtelfeber), Victoria Isaksson (feber) och Frida Thilén (köttsår och nysydd) mot Älvsjö AIK.

Älvsjö hade matchens första farlighet då ett rungande skott slog i stolpen i den 13:e minuten, men Tyresö var med bra i matchen. Frida Thörnqvist var igenom två gånger, en gång från varje kant för säkerhets skull, men båda avsluten hamnade i burgaveln. I den 26:e minuten hade hon också ett långskott som smet precis över ribban.

Hemmalaget var lite mer alerta inledningsvis och tog rättvist ledningen i den 30:e minuten. Frida Thörnqvist hann upp ett inlägg och spelade bollen snett bakåt till syster Sofie som skjuter direkt. Skottet täcks dock av en försvarande fot, studsar tillbaka på Sofies knä och in i mål bakom en rätt överraskad Caroline Forsgren i gästernas kasse.

Nu jobbade sig Älvsjö allt mer in i matchen och de saknades inte chanser till kvitteringsmål. Malin Eriksson hade ett hopslag med debuterande målvakten, Jasmine Perman Rosell, men där Linn Österholm vräkte sig fram och rensade undan bollen och den farligheten. “Öster” hade redan tidigare räddat en boll på mållinjen, så det var inte första gången för dagen, som hon fick agera räddande ängel.

Tyresö hade svårt att få igång sitt vanliga spel, och det blev fler och fler chansbollar på vänsterkanten som ganska enkelt kunde plockas undan av Älvsjöförsvaret och man hade förbålt svårt att hålla reda på den oerhört kvicka Jennifer Sjösten.

Sju minuter in i den andra halvleken så kvitterade Älvsjö efter en tilltrasslad situation. Den som fixade det var Hanna Fix, även om jag nog tyckte att det var självmål.

Bara fyra minuter senare så gjordes Sjösten ner bakifrån i straffområdet, men av någon anledning så valde domaren att fria, både från straffspark och frilägesutvisning. Det skulle dock inte dröja länge innan Sjösten skulle få sin revansch.

När hon, bara några minuter senare vann ett motlägg på Tyresös mittplan befann hon sig helt fri med Perman Rosell och kunde enkelt rulla in 2-1 för gästerna.

Tyresö föll igenom totalt, och gjorde kanske sin sämsta halvlek för året det säkra passningsspelet var som bortblåst och de vassa flankattackerna stoppades enkelt av Älvsjödefensiven. Madelaine Edlund löpte oförtrutet men det var inte många gånger som det satt någon boll på hennes fot. Som om Keith Richards skulle spela gitarr med gipsad högerarm ungefär. Gunget i liret kom aldrig igång liksom.

TFF var egentligen bara farliga på fasta situationer och visst hade man en boll inne när Lovisa Frigren stötte in ett inspel, men det blåstes av för offside.

Älvsjö hade kontroll på matchen de sista 25 minuterna, och hemmalaget lyckades inte mobilisera någon som helst slutforcering. När tre minuter återstod av matchen så fastställde Chiara Jukkola slutresultatet till 3-1. Återigen på ett friläge, där en passning spelades mitt emellan Tyresös mittbackar.

Vad är din syn på matchen Caroline Sjöblom?

-Bittert. Jag tyckte efter första halvlek att vi hade något bra på gång. Vi var överens om taktiken i halvlek. Att vi inte skullefastna i de här trånga situationerna, använda oss av spelvändningar. Vi börjar med det i den andra halvleken, men vi är totalt under isen i deras omställningar. Vi läser inte långbollarna och sätter oss i en mot en lägen.Märkliga beslut i backlinjen. Sedan var inte marginalerna på vår sida vid målsituationerna, men jag tycker att vi trampade vatten.